Így száguldott Putyin: ahogy megtudta Prigozsin halálhírét, sietett vissza Moszkvába

2023. augusztus 24. 09:42

Az orosz elnök az ország másik részében mondott beszédet, mikor lezuhant a Wagner-vezér repülőgépe.

2023. augusztus 24. 09:42
null

Az ukránok arról adtak tájékoztatást, hogy információik szerint megindult a Wagner-harcosok egy nagy csoportja Oroszország irányába Belaruszból, miután megtudták, hogy a magánhadsereg vezetője, Jevgenyij Prigozsin csütörtökön, napra két hónappal a sikertelen puccskísérlet után életét vesztette. A meg nem erősített adatok alapján Minszk nem hagyta jóvá, hogya zsoldosok kivonuljanak, így a különleges erők megpróbálják feltartóztatni a Wagner-alakulatokat. 

Ezt is ajánljuk a témában

A sajtóhírek szerint Prigozsin magángépét egy rakéta találta el, ezt követően zuhant le. Ezalatt Vlagyimir Putyin Kurkszban tartott beszédet, Moszkvától ötszáz kilométerre, a Twitterre felkerült képsorok szerint azonban az elnöki konvoj sietősen tért vissza. A már Moszkvában készült videókon azt látni, hogy Putyin és kísérete nagy sebességgel száguld a célállomás felé.

Nyitókép: Gavriil GRIGOROV / POOL / AFP

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kohán Mátyás

Mandiner

Idézőjel

Egyben leckét adott mindannyiunknak arról, hogy milyen a diktatúra, és miért jó, hogy itthon demokrácia van.

 

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stingary76
2023. augusztus 24. 19:06
Meg nem erősített hírek szerint Putyin szaladt az autóhoz, aztán nagy sebességgel hajtatott Moszkvába a hír hallatán. Egy névtelenséget kérő bennfentes szerint, állítólag már rég ott volt Putyin Moszkvában mire oda ért Putyin. Heves szóváltás után lett tisztázva, hogy melyikük a hasonmás, illetve, hogy egyáltalán mit keres ott.
but-head
2023. augusztus 24. 15:33
Én csak azt nem értem: Ha Putyin lövette le (robbantotta fel / mérgeztette meg / dobatta ki az ablakon / stb. - nem kívánt törlendő.). Akkor, hogy a viharba érte ilyen váratlanul, hogy ló(csajka)halálában kellett visszaszáguldania Moszkvába? Neki - mint megrendelőnek - nem szóltak volna, hogy mikor lesz az esemény? Vagy ez is része a kamuflázsnak ??? Hmmm ...
SzkeptiKUSS
2023. augusztus 24. 14:35
Putyin szerintem nem hagyta jóvá, különben nem mentek volna, mint az őrültek Moszkva felé. Ilyen sebességgel a konvoj Putyin életét is kockáztatta. Lehet, hogy több rejtett hatalmi góc is van a Kremlen belül?
akkor ki
2023. augusztus 24. 14:27
Most őszintén. Ha Putyin kiakarta volna nyíratni, akkor nem engedik ki Fehéroroszországba őket. Ha Putyin nem tudott erről, akkor vajon kinek állhatott érdekében ez a merénylet? Ukrán vagy angolszász katona? Kiderül az hamarosan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!