Migránsok süllyesztették el a saját hajójukat a görög partoknál

2023. augusztus 02. 21:47

A parti őrséget meglátva egy vadonatúj módszerrel kísérleteztek.

2023. augusztus 02. 21:47

A görög hatóságok kimentettek szerdán 40 migránst egy süllyedő gumicsónakból az Égei-tenger keleti részén, és a kimentettek közül két ember ellen eljárást indítottak azzal a gyanúval, hogy szándékosan ők okozták a hajótörést, amivel emberéleteket veszélyeztettek – közölte a parti őrség.

A Leszbosz szigeténél kimenekített 40 migráns közül senkinek nem esett bántódása 

– tették hozzá. A csónakban utazók egyike a parti őrség hajóját meglátva egy éles eszközzel átszúrta a gumicsónak oldalát, míg egy másik a vízbe dobta a csónakmotort.

Leszbosz a török szárazföldhöz való közelsége miatt fontos belépési pont az Európai Unióba a közel-keleti és afrikai illegális bevándorlók számára, akik egy jobb élet reményében embercsempészek csónakjaiba vásárolnak helyeket. Leszbosznál és más görög szigeteknél már történtek hasonló esetek, azonban hajók megrongálása miatt ritkán indul eljárás. A görög parti őrség a migránsok elriasztására megerősítette a járőrözést az Égei-tenger keleti részén, így gyakran meg tudják akadályozni, hogy a hajók átjussanak a görög területi vizekre, továbbá értesítik a török hatóságokat, hogy vegyék fel ők a hajók utasait, és vigyék vissza Törökországba.

(MTI)

Nyitókép: Ben Stansall / AFP

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2023. augusztus 06. 08:26
És akkor ezeket engedjük be?
bagira002
2023. augusztus 05. 01:04
Minden baj ami az eus országokat éri azt eus vezetők Merkel Ursula német vezetők Brüsszel okozza. Eus globali gazdik Európa ellensége Amerikával szövetkeztek . Eus vezérek amerikai parancsra Európát koncentrációs táborrá lesüllyesztik . Amióta Brüsszelben németek Merkel Ursula parancsol Európát egymás után érik csapások népirtás minden eszközzel , magyarokat kiéheztetik .
bagira002
2023. augusztus 05. 00:53
Migrik trükköznek , parthoz közel csónak lélekvesztőt kiszúrják a parti őrség kimentse őket.
Pandaka pygmaea
2023. augusztus 03. 05:45
Mi ebben a "módszerben" az újdonság?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!