Német politikus: A világ legtermészetesebb dolga lenne az Északi Áramlat megjavítása

2023. augusztus 29. 19:32

A szász miniszterelnök szerint készülni kell a háború utáni időkre.

2023. augusztus 29. 19:32

A német Wirtschafts Woche magazinnak adott hétfői interjújában Michael Kretschmer szászországi miniszterelnök amellett érvelt, hogy meg kell javítani a Németországot Oroszországgal összekötő Északi Áramlat-1 földgázvezetéket. A miniszterelnök arra figyelmeztetett, ha nem történik mielőbbi intézkedés, akkor a vezeték javíthatatlanná válhat. Kijelentette, szerinte 

a világ a legnormálisabb dolgának kellene lennie, hogy a vezetéket megjavítják”.

A szászországi vezető hangsúlyozta, hogy senki sem tudja, milyen lesz az energetikai helyzet egy évtized múlva, szerinte emiatt „a lehető legtöbb lehetőséget nyitva kell tartani magunk előtt”. Ez egy okos energiapolitika jele lenne – tette hozzá. 

A német médiában a nemrég megjelent jelentések szerint a berlini hatóságok az ukrán titkosszolgálat lehetséges részvételét gyanítják a vezetékek megsemmisítésében.

Ezt is ajánljuk a témában

A CDU-s politikus nem először szólal fel a gázvezeték megjavítása mellett. Januárban azt nyilatkozta, hogy Németországnak olyan lehetőségek kellenek, amelyekkel a háború után kiváltható a drága cseppfolyósított földgáz (LNG.)  Az utóbbi hónapokban számos hír jelent meg, hogy a német gazdaságban komoly problémát okoznak a megemelkedett energiaárak. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Handout / DANISH DEFENCE / AFP

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2023. szeptember 01. 14:22
Zseniális!
Szuperszig
2023. augusztus 30. 12:16
Ha nem értettek volna egyet a robbantással, már régen megjavították volna.
faramuci
2023. augusztus 30. 11:23
Scholz némasága hazaárulás a robbantással kapcsolatban, ahogy Merkel cselekedetei is azok voltak 2015-ben. Kancellárok dolgában szarul állnak a németek.
Reszelő Aladár
2023. augusztus 30. 10:19
Gyerekek, gyerekek. Fogjuk fel, hogy nincs olyan, hogy háború utáni időszak. Háború van és lesz, amíg meg nem írják a következő évadot. Amint megvan a megfelelő amerikai tulajdon az Északi Áramlatban, egyből mehet is javítás német pénzen és mehet bele az orosz gáz is, de az amerikaiaknak jattolni kell, akár többszörösen is. Így legalább nem kell a hajóknak menni. Most végre a németek fizethetik a megszállásuk költségeit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!