Az erősödő migráció a jobboldal szavazótáborát növeli – gyorsan lép a német kormány

2023. szeptember 28. 07:54

A német kormány szigorítaná a közös határellenőrzést Lengyelországgal és Csehországgal.

2023. szeptember 28. 07:54

Németországban fokozódik a migrációs nyomás, a menedékkérők száma pedig drasztikusan emelkedik. Az erősödő nyomásra most reagált a német kormány. Nancy Faeser német belügyminiszter ugyanis nemrég azt nyilatkozta, hogy megerősítik a határvédelmet a lengyel és a cseh határon – számolt be róla az Euronews.

A belügyminiszter szerint a szigorúbb határellenőrzésre azért van szükség, hogy fellépjenek az emberkereskedelemmel szemben, és mert úgy gondolják, hogy

a migrációs hullám a szélsőjobboldal támogatottságát növeli a helyhatósági választások előtt.

Németország az elmúlt egy évben mintegy 

egymillió ukrán menekültet fogadott be,

emellett viszont a nem ukrán vonatkozású menedékkérelmek száma is drasztikusan emelkedett. A helyi hatóságok szerint új lakásokat építenek, de egyre nehezebb lépést tartani a kereslettel.

Többek között a bevándorlás okozta feszültség hozzájárulhattak ahhoz, hogy a migrációellenes Alternatíva Németországért (AfD) jelenleg a második legnépszerűbb párt lett az Németországban a közvéleménykutatások szerint.

***

Nyitókép: FRANK HOERMANN/SVEN SIMON

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2023. szeptember 29. 00:58
A szokásos, várják a migriceket és át akarják baszni a német szavazókat kamu intézkedésekkel.
véna
2023. szeptember 28. 21:55
ritka cikk, szinte mindenkit csak uppolni kell
patópál
2023. szeptember 28. 10:08
Tehát nem azért lépnek fel a migráció ellen, mert az gyökeresen ellentétes a polgáraik és az ország érdekeivel, hanem mert jön a széljobb mumus és nekik sanyi. Azért ezt ízlelgessük egy kicsit - hogy is volt Horn Gábor mondása a párttal meg az országgal? Ezek ugyanazok.
hátakkor
2023. szeptember 28. 09:37
Meg tudják csinálni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!