Ezért nincs következménye annak, hogy Ukrajna felrobbantotta az Északi Áramlatot

2023. szeptember 07. 16:15

Ennek a terrorcselekménynek ráadásul még jelentős üzenetértéke is van – mondta az elemző.

2023. szeptember 07. 16:15

A Mandiner korábban már beszámolt róla, hogy már a németek szerint is minden bizonyíték arra utal, hogy Ukrajna áll az Északi Áramlat felrobbantása mögött.

A német Der Spiegel és a ZDF közös oknyomozói cikkéből kiderül, hogy az Andromeda nevű 75 lóerős, robotpilóta nélküli hajóról telepíthették a bombákat az Északi-Áramlat gázvezetékre. A nyomozásban több mint huszonöt újságíró vett részt, és bár kezdetben úgy tűnt, lehetetlen lesz kigobozni a szálakat, a Der Spiegelen szombaton jelent meg az oknyomozó cikk

Minden nyom Kijevre mutat” címmel, amelyből fontos részletek derülnek ki a robbantással kapcsolatban.

„Miért nincs eredménye az Északi Áramlat robbantása körüli nyomozásnak?” – tette fel a költői kérdést Hortay Olivér a Facebook-oldalán, majd meg is válaszolta.  „Mert a német kormánynak nem áll érdekében kideríteni az igazságot” – írta az elemző.

A robbantás üzenetértéke

„Az Északi Áramlat felrobbantása olyan terrorcselekmény, amire a világháború óta nem volt példa. A nyomozás elhúzódása pedig

azt üzeni a világ többi részének, hogy egy ilyen volumenű akciót is büntetlenül meg lehet úszni.

Arról nem is beszélve, hogy a hallgatás az európai polgárokat is teljesen kiszolgáltatottá teszi a politikailag motivált, spekulatív újságcikkeknek” – mondta el Hortay Olivér.

A teljes videót itt tudják megtekinteni.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Danish Defence

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. szeptember 08. 01:52
Persze nincs következménye , Brüsszel a megbízó Ursula büntetlenséget élvez . Nincs következménye Brüsszelben elkövetett korrupciónak se . Brüsszelben bűnöző banda székel . Ukrajnában gyikoltatnak az eus pénzen , tömeggyilkos Zelenszkijt eus pénzekkel tömik . Magyaroknak járó pénzt is ellopták , vagy Csehnek adták a 4.8 milliárd összegben . Brüsszel a múlt maradványait kommunistákat pénzel tömi kormánybuktatás céljából , a tanárok pénzét is a dollár kommunisták kapták meg . Tanárok béremelést Gyurcsánynétól kérjék ott az eus pénz .
stormy
2023. szeptember 08. 00:39
"hogy az Andromeda nevű 75 lóerős, robotpilóta nélküli hajóról telepíthették a bombákat " magyarázza már el valaki nekem hülyének, hogy ez mit jelent?
pandalala
2023. szeptember 07. 21:40
hát, ja, hülyén is nézne ki, hogyha hivatalosan is el lenne ismerve, és/de azután is öntenék a jóságokat Ukrajnába a németek .. :-D :-(( persze, így is hülyén néz ki de a dialektikus materializmusba így is beilleszthető .... "baloldali" koherens érvrendszerbe bepakolható :-(
Martell 2
2023. szeptember 07. 21:00
Azért nincs következménye, mert nem az ukránok robbantották fel a vezetéket, az USA volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!