Huszonhat rendőr sebesült meg Stuttgartban, miután eritreaiak támadtak rájuk (VIDEÓ)

2023. szeptember 17. 16:18

Kétszáz tüntetőt vettek őrizetbe.

2023. szeptember 17. 16:18
Riots at Eritrea festival in Stuttgart

A Baden-Württemberg tartományi fővárosban több száz, magát ellenzékinek valló eritreai állampolgár gyűlt össze szombat délután, hogy megzavarják egy egyesület rendezvényét, amelyet a diktatórikus vezetésű kelet-afrikai ország kormányához közel állónak tartanak. A rendőrség nagy erőkkel, a többi között 

egy lovas egységgel igyekezett távol tartani a tüntetőket a rendezvény helyszínétől 

– amely korábban a térségben állomásozó amerikai erők laktanyája volt -, és helikopterrel, valamint egy drónirányító egység közreműködésével próbálta szemmel tartani mozgásukat. 

Többen súlyosan megsérültek

A terület számos pontján történtek összecsapások, a rendőröknek csak több óra alatt sikerült feloszlatniuk a demonstrálók kisebb csoportjait, és bekeríteni a legnagyobb, nagyjából kétszáz fiatal férfiból álló csoportot. A rend az után állt helyre, hogy a rendezvény véget ért, és a rendőrök kikísérték a résztvevőket a csarnokból. 

Az összecsapásokban 32-en sebesültek meg, köztük 26 rendőr, többen súlyosan. 

Hat rendőrt kórházba kellett szállítani. A rendőrök az „ütköző” szerepét töltötték be egy eritreai belső konfliktusban, amely „súlyosan erőszakos formában mutatkozott meg a stuttgarti utcákon” – idézték hírportálok Carsten Höfler rendőrfőkapitány-helyettes közleményét, amely szerint 228 tüntetőt őrizetbe vettek.   

Hasonló eset júliusban is történt a Hessen tartományi Giessenben, ahol ugyancsak 26 rendőr sérült meg egy kormányközelinek tartott eritreai egyesület rendezvénye ellen szervezett tüntetésen. Nancy Faeser szövetségi belügyminiszter elítélte a történteket, vasárnapi közleményében hangsúlyozta: nem szabad megengedni, hogy Németország külföldi konfliktusok terepévé váljon.

(MTI)

Nyitókép: Jason Tschepljakow / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
valerian-0
2023. szeptember 17. 20:31
Kérték, kapták.
Lombi
2023. szeptember 17. 20:04
Mondanám, hogy sajnálom, de ha egyszer nem sajnálom... Maguknak csinálták.
Namond
2023. szeptember 17. 19:44
Kulturális sajátosság a heves vita és a kibic szájon vágása. Reméljük a német rendőrök lábát nem kell amputálni.
kovsa
2023. szeptember 17. 19:33
"Az összecsapásokban 32-en sebesültek meg, köztük 26 rendőr, többen súlyosan. Hat rendőrt kórházba kellett szállítani. A rendőrök az „ütköző” szerepét töltötték be egy eritreai belső konfliktusban," https://www.youtube.com/watch?v=EGGr7KnhHJc Azért ez érdekes. Németo. még tényleg "jogállam"? Szerintem, össze kellett volna engedni őket, amikor kifáradnak összefogdosni mindet és azonnali hatállyal kitoloncolni mindet. Folytassák ezt valahol máshol, ne Európában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!