Látványos videón, miért fenntarthatatlan az emberiség jelenlegi népességnövekedése

2023. szeptember 03. 21:42

A videó a 2023-as évvel zárul, amikorra összesen már több mint 8 milliárd ember él a bolygón.

2023. szeptember 03. 21:42

Az Amerikai Természettudományi Múzeum látványos videón demonstrálta az emberiség népességnövekedését, melynek utolsó szakasza hihetetlenül gyors ütemben zajlott. A Portfolio által is közzétett videóból kiderül, hogyan népesítette be a modern ember a Földet, mikor indultak el az első népvándorlások, hol, mennyien élnek ma és hogyan változhat az emberiség létszáma a XXI. század végéig. 

A videó a 2023-as évvel zárul, amikorra összesen több mint 8 milliárd ember él a Földön, 

a jövőben pedig, még ebben az évszázadban, 10 milliárd körül tetőzhet az emberiség népessége, hogy onnan ismét csökkenni kezdjen. A tanulságos videót alább tekinthetik meg:

Nyitókép: MTI/EPA, Keystone

 

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. szeptember 04. 14:02
Magyarország 2050-re 7 millió magyarral rendelkezik ha marad a szánalmas termékenységi rátája. Akkor egy munkavállalóra 5 eltartott jut. Azaz: összeomlik a nyugdíjrendszer és a szociális háló. Ezt elkerülendő minimum 3-4 millió bevándorló kell. Az ő termékenységi rátajuk 5.5! Azaz 18 évenként 5, 25, 125-ször többen lesznek. Azaz 2100-re a 3 millió maradék magyar beleolvad a 45 millió bevándorlóba. Ez egyszerű matek. Ja, abban is kurva szarok a magyarok.
nempolitizalok-0
2023. szeptember 04. 13:51
Előbb bolsi, majd libsi kormányok kellene ezeknek. A bolsik alatt kipusztul (éhenhal, a munkatáborban, vagy a szegénységtől, kivégzik ) a fele, a libsik maradék feléből homárokat, katonákat csinálnak. Lsd. Ukrajna, a fele sincs meg annak a létszámnak ami 100 éve volt.
jóember
2023. szeptember 04. 12:36
A túlnépesedést vagy a biológia fogja megoldani járványok kirobbanásával és/vagy az élhető környezet összeomlásával, vagypedig az emberek maguk háborúk, népírtások által. Meglehetne oldani egyszerű humánus módszerekkel is, hisz a fogamzás gátlás már napi rutin, csakhát ahhoz kultúr emberek kellenek. Épphogy az állati szint felett élőknél ez nem fog menni. Indiában volt már erre próbálkozás, ott kísérlet képpen kotont osztottak nőknek, hogy használják alkalom adtán. Használták is, de nem arra amire kellett bolna. Ők ugyanis a kezükre húzták, hogy kíméljék munka közben. A népesség szabályozáshoz szándék is kell. A hazai cigányságnak is megvolt a szándéka és ma is megvan, csak sajnos a túlszaporodásra. Azt hiszik, hogy majd ők így jutnak uralomra a gádzsók felett. A leghatékonyabb eszköz a túlszaporodás ellen a nők oktatása, nekünk ez túl jól sikerült itt Európában. Úgy tűnik, hogy arra is oda kellene figyelni, hogy mit oktatunk.
auditorium
2023. szeptember 04. 10:28
Megoldják a népességnövekedést a nagyhatalmak biológiai és kémiai fegyverekkel, valamint más országokba küldött békemissziókkal. Európában már megjelent az új COVID virus,mely az Omicron XBB.1.5 variánsa, az un. KRAKEN. Erre már készül az új vakcina, mellyel október végén már oltanak, főleg 6O éven felülieket és súlyos krónikus betegeket. Ismét látni maszkot hordó embereket repülőgépeken és a nagyvárosokban. A demográfiai robbanást a Harmadik világban kellene fékezni ingyenes óvszerekkel, fogamzásgátlókkal és egészségügyi felvilágositással. Annyi gyereket vállaljanak, amennyit el tudnak tartani és nem Európába hajóztatni embercsempészekkel. A sok humanitárius szervezet inkább technológiailag fejlessze az afrikai országok mezőgazdaságát és kórházait.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!