Putyin Kínába látogat

2023. szeptember 20. 15:55

„Természetesen örömmel fogadtam el a Kínai Népköztársaság elnökének meghívását” – hangoztatta az orosz államfő.

2023. szeptember 20. 15:55
PUTYIN, Vlagyimir

Hivatalosan bejelentette pekingi meghívásának elfogadását Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor szerdán Szentpéterváron fogadta Vang Jit, a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága Politikai Hivatalának tagját és külügyminisztert.

„Természetesen örömmel fogadtam el a Kínai Népköztársaság elnökének meghívását, hogy idén októberben Kínába látogassak egy olyan rendezvény keretében, amelyen az elnök a nemzetközi védjeggyé vált Egy övezet, egy út elképzelését mozdítja elő” – mondta az orosz államfő. 

Putyin hangsúlyozta, hogy ez teljes mértékben összhangban áll Oroszország és Kína érdekeivel, „integrálva” a nagy eurázsiai térség létrehozására vonatkozó orosz elképzeléseket is. 

Teljesen szinkronban cselekszünk”

– tette hozzá. Hangoztatta, hogy Oroszország és Kína egységes álláspontot képvisel a többpólusú világ kialakításának ügyében, ezt erősítette meg Hszi elnök legutóbbi, márciusi oroszországi látogatása. Méltatta a két ország közötti kereskedelmi forgalom növekedését, és – mint mondta – minden remény megvan rá, hogy idén meg fogja közelíteni a 200 milliárd dolláros értéket.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Alekszander Kazakov

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citromosParizer
2023. szeptember 20. 20:55
Putyin kínjába' látogat :D
john-lennon-a-libsik-kiralya
2023. szeptember 20. 19:46
Megy koldulni.
Falióra tábornok
2023. szeptember 20. 18:01
megy lemondani a nagy-usszuri szigetről? :DDDDD
connorj
2023. szeptember 20. 17:56
😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊🥰😊🥰🥰🥰🥰
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!