1,7 millió afgánt toloncol ki területéről Pakisztán

2023. október 03. 15:08

A szomszédos ország nem akarja tovább a saját területén tudni a papírok nélkül érkező afgánokat.

2023. október 03. 15:08
null

November 1-jéig minden illegális bevándorlónak el kell hagynia Pakisztánt, ellenkező esetben kitoloncolás vár rájuk – jelentette ki kedden a pakisztáni belügyminiszter azután, hogy bejelentette: az idén Pakisztánban végrehajtott 24 öngyilkos merényletből 14-ért afgán állampolgárok felelősek.

Szárfáráz Bugti elmondta, hogy jelenleg mintegy 1,7 millió afgán állampolgár tartózkodik az országban hivatalos iratok nélkül. Az afgán kormány egyelőre nem reagált a bejelentésre, ám a tálibok korábban tagadták Iszlámábád ama állítását, mely szerint Afganisztán Pakisztán ellen irányuló fegyveres kiképzésnek ad otthont, leszögezve: a pakisztáni biztonsági helyzet Iszlámábád belügye. A múlt héten két öngyilkos merénylő is felrobbantotta magát egy délnyugat-pakisztáni muszlim ünnepségen, a merényletekben összesen legalább 57-en haltak meg. Pakisztánban tavaly lángolt fel ismét az erőszak, miután az afgán tálibokkal szövetséges, de tőlük különálló Tehrík-i-Talibán Pakisztán (TTP) nevű terrorszervezet felmondta a pakisztáni kormánnyal kötött tűzszünetet.

(MTI)

Nyitókép: Wakil Kohsar/AFP

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ToIeranciaterror
2023. október 03. 22:11
Csak a CIA-t kell kibaszni Pakisztánból és megszűnnek a robbantgatások.
robertdenyiro
2023. október 03. 20:44
Remek hírek a németisztáni ultaballibtálib kormányzatnak. Újabb 1,7 millió újnémet ballibtálib szavazó állampolgárral bővülhet az almannyiai dzsamhíria.
kingsjewel
2023. október 03. 20:21
Még egy másik muszlim országban sem tudnak viselkedni.
Chardonnay99
2023. október 03. 19:32
Gondolom arrafelé nem nyüzsögnek a Soros-féle emberi jogi aktivisták...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!