A könyvtárban kellett elrejtőzniük egy New York-i főiskola zsidó diákjainak, egy Izrael-ellenes tüntetés miatt

2023. október 26. 17:40

Végül egy alternatív útvonalon sikerült kimenekülniük.

2023. október 26. 17:40

Egy New York-i főiskola zsidó diákjai szerdán bezárkóztak az iskola könyvtárába, miközben egy palesztinbarát tüntetés vonult át az épületen. A tüntetők az ajtókon dörömböltek és azt skandálták, hogy „szabad, szabad Palesztina” – derült ki abból a felvételből, amelyet a Fox News is közzétett.

A könyvtárban tartózkodó diákokról készült videó szerda délután járta be a közösségi médiát.

Az egyik videón a demonstrálók a könyvtár előtt haladtak el, transzparensekkel a kezükben, miközben az üveg túloldalán a zsidó diákok egy asztalnál ülve próbáltak tanulni. 

Az esetről Jake Novak, a New York-i izraeli konzulátus korábbi médiaigazgatója is beszámolt X-oldalán. Mint írta, „forrásaim szerint több zsidó diák jelenleg is a Cooper Union épületében, az iskolai könyvtárába van bezárva, mivel egy Hamász melletti tüntetés miatt ott kerestek menedéket. (...) A rendőrséget már 40 perce értesítették, de féltek beavatkozni. 

A biztonságiak döntöttek úgy, hogy inkább elbarikádozzák a diákokat, mivel aggódtak, hogy nem tudják megvédeni őket”.

Novak megosztotta azt a felvételt is, melyen a zsidó diákok a könyvtárban állnak, miközben kívülről dörömbölés hallatszik.

Az egykori médiaigazgató arról is beszámolt valamivel később, hogy a diákok biztonságban vannak, alternatív útvonalakon kimenekítették őket a könyvtárból – írta a lap.

A vonatkozó felvételt alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. október 27. 20:50
Helyes. Érezzék a kiáradó szeretetet, mint a felmenőik ezer évek óta. Megérdemlik.
Kozmosz
2023. október 27. 00:52
Könyvtárban? Szörnyű. Ott nem csak héberül írt könyvek vannak.
alenka
2023. október 27. 00:18
A muszlimok bajban összefognak....látjuk, de a zsidók is?...nem itt a gond?
patópál
2023. október 26. 23:36
"A rendőrséget már 40 perce értesítették, de féltek beavatkozni." Kell ennél világosabb bizonyíték, hogy ki az úr az országban? Kretének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!