A Putyin-Orbán találkozóról

2023. október 18. 12:59

A magyar miniszterelnök egyértelműen alárendelt szerepben van.

2023. október 18. 12:59
Rácz András
Rácz András
Facebook

„A Putyin-Orbán találkozóról – nagyon nem egyenlő viszony 

A Kreml közzétett egy rövid videót Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor mostani megbeszéléséről. A felvétel finoman szólva sem előnyös a magyar miniszterelnök számára. Valamilyen, számomra ismeretlen okból Orbán folyamatosan, idegesen izeg-mozog, láthatóan képtelen egy helyben maradni. Összességében eléggé aggasztó, ahogyan viselkedik.

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Putyinnak: Béke kell

A magyar kormányfő kifejtette, az egész kontinens, így Magyarország számára is kulcsfontosságú, hogy legyen vége a menekültáradatnak, a szankcióknak és a harcoknak.

Semmi sem kényszerítette az orosz vezetést, hogy pont ezt a felvételt közöljék. Mégis ezt választották, látványosan megalázva ezzel a magyar miniszterelnököt. 

Adja magát a kérdés, hogy vajon miért. Szerintem elsősorban azért, mert mutatni akarták mind a hazai közönség, mind a külvilág számára, hogy ebben a viszonyban bizony Moszkva a domináns fél, míg a magyar miniszterelnök egyértelműen alárendelt szerepben van.

(Mindenkinek lehet rosszabb napja, a politikusoknak is - de egymást becsülő partnerek nem hozzák nyilvánosságra az ilyesmit a másikról.)

A máskor kifejezetten harcos, hangoskodó, a konfliktusokat örömmel (esetenként szükségtelenül is) felvállaló magyar diplomácia ezúttal hallgat. 

Ez túl sok jót nem vetít előre....”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: GRIGORY SYSOYEV / POOL / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 26. 15:38
Az Únió szégyene a csuti paraszt.🤮
Namond
2023. október 22. 10:43
Rácz Andrást várja személyes viselkedés elemzője valamint vágyak és valóság tréningre pszichiátere is.
akiaki
2023. október 22. 10:19
maki ezt benézted rendesen, de miért nem a népszabadság oldalán közlöd ezt?
Ergit
2023. október 19. 21:06
Orbán nem idegbeteg a videon (se). Aki annak akarja látni, az nem ismeri az emberi mozgásokat, mozdulatokat. Orbán tudja, hogy nehéz megbeszélése lesz, ezért talán még izgul is, és ezért "rendezgeti" magát. Egy sportoló is ezt teszi egy komolyabb megméretés előtt. Lazítja magát, izeg-mozog, .... Teljesen emberi dolog, amit csinál OV!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!