Amerikai szakértő: Ukrajna háborús támogatása egy nagyon jó befektetés

2023. október 03. 19:02

Szerinte Trump elfogult Putyinnal szemben.

2023. október 03. 19:02

Nem szabad hagyni, hogy Donald Trump megakadályozza Ukrajna támogatását, mert ez egy nagyszerű befektetés a jövő szempontjából – írja Max Boot amerikai biztonságpolitikai elemző a Washington Postban.

A szakértő sajnálatát fejezte ki, amiért az USA törvényhozása nem hagyta jóvá a legújabb segélycsomagot Ukrajna számára. Szerinte nemcsak erkölcsi kötelesség Kijev támogatása, de a NATO-tagállamokat is segítik azzal, ha visszaszorítják az orosz agressziót. 

Úgy látja, az eddig Ukrajnának küldött 76,8 milliárd dollár gyakorlatilag semmiség az ország kiadásait tekintve.

Hozzátette, ha az Egyesült Államok hátat fordít Ukrajnának, azzal feladja a háború utáni biztonságos rendszer védelmét. Szerinte Trumpék elfogultak Putyinnal szemben, de minél inkább gátolják a háborút, Oroszország annál inkább fog támadni.

Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. október 04. 15:29
A Nyugatnak óriási kára keletkezett már eddig is ebböl a buta, amerikai "Ukrajna-projektböl". De a hosszútávú károk még ezután jönnek. Attól eltekintve, hogy Európa kapott egy akkora jobbegyenest, hogy az évtizedekig sajogni fog neki, a legnagyobb kár mégsem ez. Hanem az, hogy úgy az oroszok, mint a kinaiak, söt az egész világ látja a Nyugat, föleg az USA, feneketlen álnokságát, megbizhatatlanságát, hazug önzését stb. Ez természetesen azt jelenti, hogy olyan óriási, - az egész emberiséget érintö -, projektekben, ahol Kina és Oroszország stb. nélkül nem lehet elöre lépni, ezek a becsapott hatalmak nem lesznek hajlandók kooperálni. Oroszország és Kina nélkül a klimaprobléma megoldása lehetetlen. Az oroszokat ez nem fogja érdekelni, márcsak azért sem, mert a klimafelmelegedés pontosan az ö malmukra hajtja a vizet. A németek villamosíthatják még a saját emésztési rendszerüket is, a klimára annak nulla lesz a kihatása. Igy tudja a világot fejreállítani egy ostoba, trotyli amerikai elnök.
Palatin
2023. október 04. 15:28
Igen ez egy jó befektetés az USA-nak. De nem tart örökké. Amint már nem lesz olyan jó befektetés, kiszállnak belöle. Élösködöbb, agresszivabb, gátlástalanabb állam az USA-nál nincsen, beleértve még Észak-Koreát, Iránt stb. is.
B_kanya
2023. október 04. 09:43
"bodrigyuri 2023. október 03. 23:11 Ma folytatódott a Schadl-Völner per." És ettől feltámadt az a 4-500 nyomorult fuckrán, akit aznap hajtottak rá az orosz aknákra?
cinkegolyó
2023. október 04. 09:29
Akkor tartsátok meg magatoknak Ukrajnát és ne az EU-t biztassátok arra, hogy a tagállamok minden vagyonát befektesse az uki háború finanszírozására.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!