Áthelyezi gázai műveleteit és nemzetközi személyzetét az ENSZ

2023. október 13. 08:55

A konfliktus kirobanása óta az ENSZ Segélyszervezetének 12 munkatársát ölték meg Gázában.

2023. október 13. 08:55

Az ENSZ Segélyszervezete (UNRWA) az ostromlott enklávé déli részére helyezte át központi műveleti központját és nemzetközi személyzetét a Gázai övezetben – idézte a szervezet pénteken kiadótt közleményét a CNN.

A kommunnikéből kiderült,, hogy a segélyszervezet 

folytatja humanitárius műveleteit, és támogatást nyújt munkatársainak és a palesztin menekülteknek.

Az UNRWA korábban X-oldalán már felszólította az izraeli hatóságokat, hogy védjék meg az óvóhelyeiken, köztük az iskolákban tartózkodó valamennyi civilt.

„Ezek az ENSZ-iskolák és minden más ENSZ-menedékhely az ENSZ létesítményei. Ezeket mindenkor meg kell védeni, és a nemzetközi humanitárius joggal összhangban soha nem érheti őket támadás” – hangsúlyozták.

Az ENSZ Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala (OCHA) szerint a Gázában élő 423 ezer kitelepített több mint kétharmada az UNWRA által működtetett iskolákban talál menedéket.

Az UNRWA csütörtökön közölte, hogy október 7-e óta 12 munkatársát ölték meg Gázában – írta a CNN.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: ALI JADALLAH / ANADOLU AGENCY / ANADOLU
 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
esvany-0
2023. október 13. 09:58
"Az UNRWA csütörtökön közölte, hogy október 7-e óta 12 munkatársát ölték meg Gázában" Mármint a sebészi pontosságú izraeli bomba- és rakétacsapások... Tehát a valóságban ez úgy néz ki, hogy a zsidók válogatás nélkül gyilkolnak a Gázai övezetben.
szintetikus
2023. október 13. 09:24
Minek állnak a bombák alá?
agglomeracioskarrieristaadocsalopolgar
2023. október 13. 09:21
Nálunk is tüntettek a muszlimok. Azért egész szép kis muszlim hordát sikerült itt összekalapálni a 10 millió fehér keresztény országában...
connorj
2023. október 13. 09:08
Pusmogok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!