Azonosították a brüsszeli terroristát: egy tunéziai férfit keresnek a hatóságok

2023. október 17. 07:23

A feltételezett elkövető még mindig szabadlábon van.

2023. október 17. 07:23
null

Ahogy azt megírtuk, hétfő este két halálos áldozatot követelő terrortámadás történt Brüsszelben. A hatóságok egy 45 éves tunéziai férfit, Abdesalem L.-t gyanúsítják. A kedd kora reggeli hírek szerint a férfi még mindig szabadlábon van, a hatóságok pedig intenzíven kutatnak utána. 

A Le Soir nevű belga lap információi szerint Abdesalem L.-t vádolják a két svéd férfi lelövésével. A tunéziai férfi a brüsszeli Schaerbeek negyedben él, és a hatóságok gyanúja szerint kapcsolatba hozható a támadással. 

A brüsszeli rendőrség megerősítette, hogy 

a két férfit azért támadták meg, mert svéd állampolgárok voltak.

Az keresett férfival kapcsolatos rendőrségi felhívást alább tekintheti meg:

A terrortámadás azonnal magasabb szintű terrorkészültséget eredményezett Brüsszelben. A lakosságot fokozott óvatosságra intik.

***

Nyitókép: Dursun Aydemir / ANADOLU / Anadolu via AFP

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2023. október 17. 08:28
Nem mondjátok hogy muszlim vót! Azok nem gyilkolnak, az mind agysebész! Az anyjába szakadhatott volna a feje az össze szar ballibcsinek akik ezeket a szarokat beengedték Európába. És azoknak is akik ezekre szavazott!
szintetikus
2023. október 17. 08:13
A bevándorlás hátrányai... Jó is ha Izrael bombáz bárhová.
Dzsé Tyéné
2023. október 17. 08:08
Folyt. "Plus tôt cette année, il aurait menacé un occupant d'un centre d'asile en Campine via les réseaux sociaux. Cette personne l'a dénoncé ajoutant que l'intéressé avait été condamné pour terrorisme en Tunisie. La police a saisi le suspect pour l'interroger. Cette condamnation présumée pour terrorisme a incité, ce dimanche 15 octobre, la police judiciaire fédérale d'Anvers à convoquer une réunion qui était prévue pour ce mardi 17 octobre. Entre-temps, nos services ont appris qu'il n'a pas été condamné pour terrorisme en Tunisie mais pour des délits de droit commun. Il n'était pas question d'une menace concrète ou imminente." https://www.ln24.be/2023-10-17/attentat-bruxelles-la-chasse-lhomme-se-poursuit
Dzsé Tyéné
2023. október 17. 08:08
Természetesen ő se volt ismeretlen a hatóságok előtt... Nemrég jelentette föl valaki amiatt, hogy Tunéziában terrorizmusért elítélték, de mivel a hatóságok arra jutottak, hogy nem terrorizmusért, hanem más bűncselekményekért ítélték el, nem fenyeget közvetlen veszély. Gratulálok Cseh Katalin és Perintfalvi Rita Európájához. "Le suspect a demandé l'asile dans notre pays en 2019. Il est connu pour des faits suspects : trafic d'êtres humains, séjour illégal et atteinte à la sûreté de l'Etat"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!