Csányi Sándor érkezése mindent megváltoztat Szlovénia fővárosában

2023. október 11. 12:51

Két évtized után végre megújul Ljubljana belvárosa, az állami beruházás és a magánbefektetés összértéke meghaladhatja az egymilliárd eurót. A projektet részben az OTP Ingatlanbefektetési Alap tulajdonában lévő Mendota Invest finanszírozza, ezért hálálkodott a város polgármestere Csányi Sándornak.

2023. október 11. 12:51
CSÁNYI Sándor

A jövő héten megindul az építkezés Ljubljanában: a következő 2-3 évben nagy lesz a felfordulás Szlovénia fővárosában, és sok nehézség vár a lakókra és a turistákra, ám a munkálatok befejezése után Európa egyik mintavárosa lehet – véli Zoran Jankovic polgármester.

A projekt megvalósítására lassan két évtizede vár Ljubljana, a teljes belvárosi infrastruktúrát átalakítják, megújul a busz- és vasútállomás, hotel, bevásárlóközpont, irodák és lakások épülnek. A Delo beszámolója szerint az állami beruházást magánbefektetés egészíti ki, az összköltség pedig elérheti az egymilliárd eurót.

A magánberuházó az OTP Ingatlanbefektetési Alap tulajdonában lévő Mendota Invest lesz – nem véletlenül nyilatkozta azt korábban Jankovic, hogy Csányi Sándor érkezése fordulópontot jelent a projekt életében.

 

Forrás: Mendota Invest

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. október 11. 17:57
/Csányi Sándor érkezése mindent megváltoztat Szlovénia fővárosában/ Itt is ki van írva a lakott terület tábla alatt a lélekszám?
need-info
2023. október 11. 15:32
Megveszik az országot kilóra...
fsdfsdf
2023. október 11. 14:15
Medián: Mészárost, Orbánt és Tiborczot tartják a legkorruptabbnak a magyarok https://hvg.hu/360/20231011_Medianfelmeres_kozvelemenykutatas_korrupcio_hvg_tenytar
baronet
2023. október 11. 14:13
Tudnék itthon is felújitásra szoruló belvárosokat. Kérdezzenek bátran.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!