Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték Andrej Kiska volt szlovák elnököt

2023. október 11. 20:43

Az egykori államfőt meglepte az ítélet és nem ért vele egyet.

2023. október 11. 20:43
KISKA, Andrej

Első fokon két év, három évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte adócsalás miatt Andrej Kiska korábbi szlovák államfőt a poprádi járásbíróság – jelentette a TASR szlovák hírügynökség.

A volt államfőt és volt cége, a KTAG ügyvezetőjét azzal vádolták, hogy áfa-visszaigénylés során jogosulatlanul számoltak el a vállalkozással össze nem függő költségeket. Az eset Andrej Kiska 2014-es elnökválasztási kampányának finanszírozásával függ össze – olvasható a HVG.hu-n

Az ítélet egyelőre nem jogerős, a bíróság a felfüggesztett szabadságvesztés mellett 15 ezer eurós bírság megfizetésére is kötelezte a volt államfőt, valamint 6 évre eltiltotta a cégvezetéstől. Kiska a szlovák hírügynökségnek azt mondta: 

meglepte őt az ítélet, nem ért egyet vele, és fellebbezni készül.

Andrej Kiska 2020-ban, egészségügyi okokra hivatkozva vonult vissza a politikától. Az adócsalással 2022 áprilisában vádolták meg.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt

 

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!