Frankfurter Allgemeine Zeitung: Orbán nem marad egyedül az EU-ban

2023. október 26. 09:20

A német lap szerzője szerint Magyarországnak lesz szövetségese.

2023. október 26. 09:20


ATTILA KISBENEDEK  /  AFP

Frankfurter Allgemeine Zeitung nyomtatásban megjelent véleménycikke szerint a Szlovákiában kedden hivatalba lépett kormányt látva, Orbán Viktornak nem kell attól tartania, hogy a jövőben egyedül marad az EU-ban, így nyugodtan nézhet elébe a lengyelországi kormányváltásnak.

A Budapest-Varsó tengely nem a mindennapi európai ügyekről, hanem alapvető kérdésekről szólt

– olvasható Reinhard Veser cikkében. A szerző szerint: „Orbán Viktor és a PiS egymást óvta attól, hogy a demokratikus elvek súlyos megsértése miatt megfosszák őket az uniós szavazati joguktól.”

Mint a német lap újságírója megjegyzi: a lengyel választás győztesei valószínűleg nem fognak Orbán mellé állni. Viszont a cikk szerint: „Orbánnak éppen jókor jön a Szlovákiában kormányt alakító Robert Fico, aki hozzá hasonlóan autoriter tendenciákkal rendelkezik”.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép:ATTILA KISBENEDEK  /  AFP

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hoci74
2023. október 26. 20:59
Autoriter... Az ja..tudjuk. Ukrajna katonai diktatúra lett, Németben meg betiltják a nemzeti rockzenét. Legközelebb a beszélgetés is tilos lesz nekik. Gyülekezni sem szabad majd. Kivétel lesz a pride. Tiszta kommunizmus.
Palatin
2023. október 26. 20:43
AZT KELL ELÈRNÜNK, HOGY AZ ÚNIÓNAK FONTOSABB LEGYEN, HOGY A MAGYAROKNAK JÒL MENJEN A SORA, MINT MAGUKNAK A MAGYAROKNAK. Ez lenne a gyözelem a neobolsi-náci-antisemita- libernyákok ellen. Orbán ehhez jó uton van.
Lajoss
2023. október 26. 15:18
Jó csapat…az agyatlan bokszoló,és a csüngőhasú… Reszkess,civilizáció! 😂😂😂
cutcopy
2023. október 26. 15:10
Azért megvárnám azt a lengyel kormányalakítást is, sőt hagynék rá fél évet hogy mennyire életképes..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!