Így imádkoznak a muszlimok Koppenhága központi terén (VIDEÓ)

2023. október 21. 07:14

Az egyik felvonuló azt mondta, „naivitás” lenne azt hinni, hogy az ilyen akciók megállíthatják Izraelt.

2023. október 21. 07:14

Mintegy ezer ember vett részt múlthét szombaton Koppenhágában egy palesztinbarát tüntetésen, hogy tiltakozzon a Gázai övezet izraeli ostroma ellen, válaszul a Hamász múlt heti, Izrael elleni véres támadására – olvasható a Barron's hasábjain.

A tüntetés szigorú rendőri felügyelet mellett zajlott amelyre a konfliktus nyolcadik napján került sor. A Hamász támadása több ezer halottat követelt és 150 izraeli túszul ejtett.

A tüntetők a nyugat-koppenhágai Norrebroban gyűltek össze, sokan zászlókat és transzparenseket vittek magukkal, amelyeken olyan jelszavak szerepeltek, mint 

Népirtás bontakozik ki” és „Ne öljetek meg ártatlan palesztin gyermekeket”.

Más transzparenseken az „Éljen Palesztina” felirat volt olvasható, vagy az Egyesült Államokat és Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt ítélték el.

Az egyik felvonuló, aki Abdelaziznak nevezte magát, azt mondta, „naivitás” lenne azt hinni, hogy az ilyen akciók megállíthatják Izraelt.

„Azért tesszük ezt, hogy felhívást intézzünk más országokhoz, és felszólítjuk őket, hogy járuljanak hozzá a nemzetközi emberi jogok tiszteletben tartásához, és ne hazudjanak, ne titkolják el, ami történik” – tette hozzá.

A résztvevők közös imájáról készült felvételt itt tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. október 22. 11:25
Most láthatja az egész világ mennyire zseniális, bátor, elörelátó migrációs politikát folytatott Orbán. Talán az egyetlen az egész világon, aki elöre látta, hova vezet a nyakló nélküli, merkeli, "Wir schaffen das!" örület. Die Terroristen haben das geschafft. Orbán lenne a legalkalmasabb EU-fönök. Akkor tudná Európa ismét visszanyerni egykori nagyságát. Különben elveszik pár évtized alatt.
backstablive
2023. október 21. 22:44
Az ugye meg van nektek kedves muszkik . Izrael több holokausztot nem fog el türni. Ègni fogtok ahogy Oppenheimer mondta hiba volt megèpiteni nagyon nagy hiba. De ezt sok paraszt kèsön akceptàlja.
Málaga21
2023. október 21. 18:52
...amelyeken olyan jelszavak szerepeltek, mint "Népirtás bontakozik ki” Eddig nem úgy tűnt, hogy bármi bajuk van a népirtással.
Ehetős Odó
2023. október 21. 18:44
Hogy megváltozott ez a København, mióta utoljára arra jártam...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!