„Inkább segítik a palesztinokat, mint hogy megvédjék Izraelt” – Frank Füredi lerántja a leplet a brüsszeli elitről!

2023. október 13. 06:26

Az MCC brüsszeli irodájának vezetője szerint bár a brüsszeli elit szimpatizál Izraellel a jelen helyzetben, ám „ők azon is gondolkodnak, hogy számos muszlim szavazójuk van, akiket nem akarnak ezzel elidegeníteni”.

2023. október 13. 06:26
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Az izraeli konfliktus az Európai Unión belül is feszültséget okozott, mert mint kiderült, a brüsszeli vezetőknek eszük ágában sincs abbahagyni Palesztina anyagi támogatását. Két nappal a terrorcselekményeket követően Várhelyi Olivér bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős uniós biztos közösségi oldalán közölte, hogy az Európai Bizottság azonnali hatállyal felfüggeszti az uniós támogatások kifizetését, melyet eddig rendszeresen utalt Palesztina számára.

Az Izrael és népe elleni terror és brutalitás mértéke fordulópontot jelent az EU számára, nem élhetünk a korábbi megközelítéssel”

– fogalmazott a politikus, majd úgy folytatta, hogy a brüsszeli csúcsintézmény a palesztinok legnagyobb adományozója, most azonban felülvizsgálják a 691 millió eurós fejlesztési portfóliót. 

A rákövetkező napon érkezett a válasz Josep Borrelltől, aki Ománban, az uniós külügyminiszterek csúcstalálkozója után újságíróknak elmondta, hogy folytatódnia kell az uniós támogatásoknak, amelyeket a Palesztin Hatóságnak küldenek. Kifejtette, hogy az uniós tagállamok zöme támogatja, hogy a jövőben is segítsék a palesztin szervezetet.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ügyben megkerestük a Külügyminisztériumot. Arra voltunk kíváncsiak, hogy Magyarország azon az állásponton van-e, hogy be kell fagyasztani a palesztinok támogatását. A tárca annyit közölt:

ők teljes egészében Várhelyi Olivér álláspontjával értenek egyet.

Biztos jó befektetés ez?

A Telegraph brit napilap részletes tényfeltáró cikket közölt arról, mire is ment el az uniós adófizetők pénze. Mint megírták, a nemzetközösség több mint 50 kilométernyi vízvezeték építéséhez nyújtott segítséget a palesztinoknak, mindezt úgy, hogy a Gázát irányító Hamász terroristái már előre bejelentették: azokból bizony házi készítésű Kasszám-rakétákat fognak gyártani. 

A brit lap több felvételt is nyilvánosságra hozott arról, hogy 2021-ben vízvezetékeket ástak ki a merénylők a földből, majd azokat tömegpusztító eszközzé fabrikálták át. Az elmúlt tíz évben százmillió(!) eurót küldött az Európai Unió Palesztinába, hogy ott fejlesszék az ivó- és szennyvízhálózatot. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezért áll ki Brüsszel még mindig a palesztinok mellett

Azért is furcsa, hogy az Európai Unió továbbra is teljes mellszélességgel kiáll Palesztina mellett, mert a tagállamok egyöntetűen elítélték a szombati terrortámadást és erőszakot, amelyben legalább ezer ártatlan izraeli civil vesztette életét. 

Frank Füredi, a Mathias Corvinus Collegium brüsszeli irodájának vezetője a Mandiner megkeresésére elmondta, Brüsszel évek óta szórja a pénzt Palesztinába, mivel az unió úgy gondolja, ez a pénz humanitárius segélyként a szegényebb emberek sorsán javít majd. Ugyanakkor Füredi szerint mindenki pontosan tudja, hogy az adományok legnagyobb része valójában a Hamász zsebébe megy.

Fegyvereket vesznek ebből a pénzből, arra költik, hogy a saját harci képességeiket fejlesszék. Ha a brüsszeli vezetők azt gondolják, hogy ez humanitárius segély, akkor ők tiszta hülyék, akik egyszerűen nem értik, hogy mennek a dolgok a Közel-Keleten”

– fogalmazott lapunknak a szociológus. 

Frank Füredi úgy folytatta, hogy Várhelyi Olivér nagyon bátor volt, amikor kimondta, a szombaton kirobbant események után abba kell hagyni a palesztinok támogatását. Sokan gondolják még úgy, hogy ez a helyes út. Frank Füredi nagy tragédiának nevezte, hogy Josep Borrell folytatni kívánja „ezt a hülye politikát”, és egy ekkora terrorakció után sem látja be, hová megy az uniós pénz. 

Nem csodálkozom rajta, hogy az Európai Unió elhatározta, hogy ők tovább fogják segíteni Palesztinát, hogy több lehetőségük legyen megtámadni Izraelt. Az Európai Uniót irányító elitnek alternatív gondolkodásmódja van, ami nem azonos azzal, mint amit a normális európai emberek gondolnak”

– közölte az MCC brüsszeli irodájának vezetője, majd hozzátette, az a tragédia, hogy ezeket a támogatásokat a normális emberek adójából fizették ki a palesztinoknak.  

Frank Füredi arra a kérdésre, miszerint hogyan állhat elő az a faramuci helyzet, miszerint az uniós vezetők egy emberként álltak ki Izrael mellett a merényletsorozat után, majd ezt követően folytatják Palesztina támogatását, azt válaszolta, hogy bár a brüsszeli elit szimpatizál Izraellel a jelen helyzetben, ám „ők azon is gondolkodnak, hogy számos muszlim szavazójuk van, akiket nem akarnak ezzel elidegeníteni”. 

Elég pragmatikusak ebből a szempontból”

– húzta alá Frank Füredi, aki szerint Brüsszelben pont azért nem szeretik Izraelt, amiért nem szeretik Magyarországot, ugyanis mindkét állam szuverenista, hisz a családban, a vallásban. Vagyis hasonló értékekben hisznek Izraelben, mint Magyarországon. 

Ezért van az, hogy nem szimpatizálnak annyira Izraellel. Inkább segítik a palesztinokat, mint hogy megvédjék Izraelt”

– zárta a szakértő. 

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 13. 20:26
Feri bácsi azért jól eléldegél Brüsszelből…
nempolitizalok-0
2023. október 13. 08:51
A brüsszeli "elit" a CIA nélkül totálisan más lenne, legfőképpen európai.
gyzoltan-2
2023. október 13. 08:49
"Frank Füredi lerántja a leplet a brüsszeli elitről!" Ez csak kábítás, zavarkeltés..! Senki nem fogja Jákob hazug, álcázó báránybőrét lehúzni Brüsszelről? Erről a kirekesztően kisajátított, zsidó kézben lévő média gondoskodik!
urban63
2023. október 13. 07:58
Persze, hogy ezt teszik! Nem véletlen a vezetők személye, a parancs a pénzbirodalom részéről a világháború fokozatos kitörése....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!