Megfenyegették a Welt stábját a palesztinok Berlinben

2023. október 08. 16:08

Mint kiderült, az Izrael-ellenes tüntetésekről szóló tudósítások mindig ki vannak téve a támadás veszélyének.

2023. október 08. 16:08

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Párizstól Torontóig ujjongva ünneplik a palesztinok az izraeli vérfürdőt. Igaz, ez Németországra is. Miközben a Hamász terroristái izraeli civileket gyilkolnak, addig a Samidoun radikális csoport édességeket osztogat a berlin-neuköllni Sonnenallee-n, és a palesztinoknak szurkolnak. A helyszínről tudósító WELT stábját megfenyegették, és azt követelték tőlük, hogy töröljék a felvételeket.

A lap ismertette, hogy a Samidoun már több éve aktívan tevékenykedik Németországban. Az elmúlt években a csoport a palesztin terrort dicsőítő tüntetésekkel keltett feltűnést. Idén áprilisban például az általuk szervezett tüntetés résztvevői azt kiabálták, hogy „véres testeket” akarnak, és „a mi vérünkkel” akarják „felszabadítani” a jeruzsálemi Al-Aksza mecsetet. Más jelszavak között szerepeltek akkoriban a „Gyűljetek össze, éljenek a fegyverek” – idézte fel a WELT összeállításában.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint írták, maga a csoport hozta nyilvánosságra az édességosztó akciót szombaton. Röviddel ezután a WELT televíziós csatorna stábja a helyszínre sietett. Az újságírók azonban kénytelenek voltak törölni az aktivistákkal és szimpatizánsaikkal készített interjúkat, mivel 

az operatőrcsapatot néhány perccel a felvételek rögzítése után a csoport tagjai  megfenyegették.

„Ebben a helyzetben ez volt a helyes döntés. Nem volt arra lehetőség, hogy tárgyaljunk velük” – jelentette ki a csatorna operatőre. 

Folyamatos veszély leselkedik az újságírókra

A WELT idézte, Jörg Reichelt, a német újságíró-szakszervezet regionális vezetőjét, aki évek óta megfigyeli a palesztinbarát tüntetéseket Berlinben. 

„Ott az újságírók számára alapvetően veszélyhelyzet van. 

Az Izrael-ellenes tüntetésekről szóló tudósítások mindig ki vannak téve a támadás veszélyének” – hívta fel a figyelmet a szakszervezeti vezető.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax-2
2023. október 09. 07:54
"scheiss Juden"! NO, EZ ÁM A KULTÚRNYUGATI ÁLDÁS BERLINBEN "A SZERETETTEL BEFOGADOTT" PALESZTIN TESTVÉRNÉP" RÉSZÉRŐL. MIT SZÓLTOK HOZZÁ BALLIBERÁLIS HAZAI --ITTENI--ZSIDÓ KOMMENTELŐK??? EZ KELL NEKTEK???
syphax-2
2023. október 09. 05:31
"WILKOMMENSKULTÚR"..." Wir schaffen das....." "MOCSKOSS ZSIDÓK"........ISMERŐS SZÖVEG? HOGY EGYEZTETI EZEKET ÖSSZE "ANGIE MERKEL MUTTI???" NA HOGY? ANYUCI...BAMMEG....
hoci74
2023. október 08. 21:13
Szalonnabőrrel verje meg őket a Barceloniai Madonna!!!! Az utolsó böfögése házikolbász szagú legyen....
Hohokam
2023. október 08. 19:23
Na, ezeket a kecskebaszó mocskokat ki kéne már végre takarítani - ha a németekben lenne egy kis életösztön, leginkább a saját érdekükben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!