Miután elutasították a menekülti kérelmét, kórháznál robbantott az illegális migráns – itt a videó

2023. október 02. 21:18

Az iraki menedékkérő majdnem két évig tervezte a merényletet.

2023. október 02. 21:18

Egy merénylő házi készítésű bombát robbantott fel egy taxiban egy liverpooli női kórház előtt, miután menedékkérelmét elutasították – idézte a rendőrségi vizsgálat eredményét a Daily Mail.

A 32 éves Emad Al Swealmeen még 2021. november 14-én, nem sokkal délelőtt 11 óra előtt robbantotta fel a szerkezetet, miközben a taxiban ült a kórház előtt.

A térfigyelő kamerák felvételeiből kiderült, hogy a robbanás során szétszóródó golyóscsapágyak olyan erővel bírtak, hogy az autó szélvédője 16 métert repült, majd egy fának csapódott, és kárt okozott a kórház épületének ablakaiban is.

Az autót vezető David Perry csodával határos módon túlélte a merényletet:

sikerült kimenekülnie a Ford Focusból a robbanás után, ugyanakkor az iraki születésű Al Swealmeen életét vesztette a detonációban.

Majdnem két évig tervezte a merényletet 

A lap ismertette, hogy a merénylő 20 hónapig tervezte a támadást, amelyet rögtönzött lőfegyverekkel akart végrehajtani. De amikor „technikai képességei nem bizonyultak elégségesnek”, inkább egy házi robbanószerkezetet rakott össze.

A rendőrségi közleményből arra is fény derült, hogy abban a házban, amelyben Emad Al Swealmeen 2019 óta más menedékkérőkkel közösen lakott, két puska, tárak és 90 töltényhüvely került elő a padlódeszkák alól.

A robbanásról készült felvételt alább tekinthetik meg: 

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. október 04. 23:30
A megoldás a megelőzés lenne, azaz az, ha nem telepítenének be veszélyes embereket más földrészekről. Ha csak az érkezők 1% potenciálisan veszélyes, és annyi legalább az, akkor az már kezelhetetlen biztonsági kockázat. Rendkívül sokkal több merényletterv van, mint amennyi nyilvánosságot kap. A nagy többségük nem kap nyilvánosságot. Ha ugyanis a titkosszolgálatok meg tudnak hiúsítani terrorista cselekmény a nyilvánosság segítsége nélkül, akkor azt teszik, így soha nem derülnek ki. A nyilvánosságot két okból vonják csak be. Ha veszélyben van és értesíteni kell vagy ha információkat várnak a nyilvánosságtól. A harmadik eset, ha a merénylet sikerült és ezt már nem lehet eltitkolni, lásd a filmet a cikkben.
Akitlosz
2023. október 04. 23:26
És ez miért most hír, két év múlva? A Mandiner szokásos gyorsasága? Elutasított menedékkérő, mégis két éve volt az országban, szállást kapott, fegyverei voltak, bombái, autója. Hiába toloncolnak ki valakit jogilag a gyakorlatban azt nem hajtják végre. Elvárnák, hogy törvénytisztelő nem állampolgárként önként elmenjen. Amikor eleve illegálisan érkezett. Az illegális népséget gyorsan és határozott kellene eltávolítani az országból. Hatékonyan. Nem évekig pénzelni és ott tartani, hogy bombát készítsen és merényletet követhessen el. Egy bombához szükséges dolgokat hétköznapi boltokból össze lehet vásárolgatni, ráadásul anélkül, hogy feltűnjön akárkinek is. Több boltból, apránként, készpénzzel fizetve. Úgyhogy az ilyen merénylőket, ha értenek hozzá, ha nem pancserok, akkor lehetetlen előre kiszűrni.
Natila
2023. október 03. 18:46
Az új svédek.
allen9
2023. október 03. 16:34
Helyes-helyes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!