Ortodox zsidók álltak ki Palesztina mellett New Yorkban

2023. október 11. 09:51

Az anticionista csoport úgy véli, „Izrael állam létezése a béke legfőbb akadálya”.

2023. október 11. 09:51
null

Ortodox zsidók egy csoportja is kiállt Palesztina mellett New Yorkban. Két nappal az izraeli-palesztin konfliktus kitörése után szerveztek demonstárciót az ENSZ székháza elé.

A Neturei Karta anticionista vallási csoport Facebook-oldalán arról írt, hogy megmozdulásukon Palesztina 1948-ban kezdődött izraeli megszállásának békés befejezésére szólítottak fel. A bejegyzésben hangsúlyozták, hogy ez az esemény azóta „az arabok és a zsidók számára megannyi szenvedést és vérontást okoz.

Izrael állam létezése a béke legfőbb akadálya”

– hangoztatták.

Mint ismert, Izrael hétfőn teljes ostromot rendelt el a Gázai övezetben, és elzárta a vízellátást, miközben továbbra is bombázta a palesztin enklávé célpontjait, válaszul a Hamász váratlan támadására, amelyet a 9/11-es támadásokhoz hasonlított. 

Ezt is ajánljuk a témában

A Forward zsidó portál arról is beszámolt, hogy a zsidó baloldal bizonyos csoportjai egyenesen éltették a napokban a Hamász Izrael elleni támadását, azzal érvelve, hogy ez legitim válasz volt a Gázai övezet közel két évtizede tartó izraeli blokádjára és a palesztinok ellen alkalmazott aránytalan katonai erőre.

Nyitókép: ADAM GRAY / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. október 11. 21:09
Van egy OIKOPHOBIÁ-nak nevezett pszichológiai rendellenesség (oikos = haza, phobos = félelem, ellenérzés) Ez egy patológikus pszichikai jelenség, nem kezelhetö. A saját otthon, a saját haza, a saját környezet, söt az egyén saját magának gyülöletét, a vele szembeni fóbiát fedi le. A gyurcsányisták is ebben szenvednek. Ez a tágabb értelemben vett mazochizmus egy leágazása. A háttere az, hogy vannak emberek akik a fennálló világgal nem tudnak megbarátkozni, tudat alatt úgy érzik, hogy nekik áldozatot kell hozniuk azért, hogy a világ megjavuljon. Ennek a jelenségnek nagyon sok leágazása van, az önostrozók, a remeték, az ördögözök, akik magukból akarják a gonoszt kiüzni, az öncsonkítók stb. Ennek enyhébb változatai a szexuális szférában is megjelenik. De a szadizmus is rokon jelenség, de ott ez a belsö kényszer másokra irányul. A mazochista valójában egy gyáva szadista, aki visszariad attól, hogy mást kínozzon. Ez a pszichológia jelenség a politikában, a társadalmi létben is megjelenik.
Palatin
2023. október 11. 20:46
Az izraeli ortodox zsidók, - akik Izrael ellenségei mellett állnak ki -, megfelelnek Magyarországon a DK-nak.
Chekke-Faint
2023. október 11. 19:14
Ezek évente szerveznek tüntetést (nem is kevesen vannak) New York-ban csak a sajtó szarja megírni. Az Internet eldugott sarkain lehet csak megnézni, egy video volt fent a You-Tub-on de már azt is levették.
kampman
2023. október 11. 18:55
Ez olyan, mintha Magyarországon lenne valamilyen ősmagyar hitű szekta, akik nem ismerik el a Szent Istváni államalapítást, mert Koppánnyal megszakadt az ősi vérvonal? Bizarr egy társaság, mi tagadás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!