„Poloskajárvány” terjed Párizsban

2023. október 03. 17:06

A főpolgármester-helyettes szerint ez nem veszélyezteti a jövő évi olimpiát.

2023. október 03. 17:06

Távol a Párizsban zajló divathét csillogásától, a francia hatóságok a főváros közterületein „széles körben elterjedt” poloskajárványra figyelmeztettek. Mivel jövőre a 2024-es olimpia miatt várhatóan turisták özönlenek a városba, egyre nagyobb az aggodalom az egészségügyi és biztonsági következmények miatt – írja a Time.

Clement Beaune közlekedési miniszter a lakosság „megnyugtatására és védelmére” tett ígéretet, és összehívta a tömegközlekedés üzemeltetőit egy találkozóra, hogy intézkedéseket hozzanak a kártevők ellen, amelyeket a mozikban, a Charles-de-Gaulle repülőtéren és a tömegközlekedési eszközökön is észleltek.

A lap felidézte, Emmanuel Gregoire, Párizs alpolgármestere csütörtökön levelet írt a városháza nevében, amelyben felszólította Élisabeth Borne miniszterelnököt, hogy 

lépjen fel a „csapás” ellen.

Kerülni kell a hisztériakeltés

Annak ellenére, hogy határozottan kérte, a főpolgármester-helyettes óva intett a „hisztériakeltéstől”, hozzátéve, hogy „nincs veszélyben az olimpiai játékok”, és mindenkinek együtt kell dolgoznia a probléma megoldásán. Megjegyezte: „poloskák eddig is léteztek, és ezután is létezni fognak”.

Nyitókép: MIGUEL MEDINA / AFP

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kormánypárti2
2023. október 04. 07:57
Egy korszerű, haladó szellemben megrendezett olimpia természetes kellékei a poloskák, és a migrik.
belabarva
2023. október 03. 20:19
Száz poloskát, ezret , minden franciának.
Obsitos Technikus
2023. október 03. 19:49
A nyolcvanas években is tele voltak poloskás hotelekkel...
Bell & Sebastian
2023. október 03. 18:35
Összefüggésben van az általános higiéniai állapotok hiányosságaival, és az ágyi poloska nem jár egyedül, hű társai a bolha, fejtetű és patkány. De az ágynemű vasalásának hanyagolása is belejátszik, a 30 fokon működő csodamosószerek egy mese, nem patkol el tőle az ágyi polos, mert ugye indokolatlan a kicsinyítése. Német neve die Bettwanze, emlékét őrzi a viszi a pekvancát -kifejezés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!