Putyin elmondta, mit gondol az '56-os forradalmárokat fasisztaként beállító tankönyvről

2023. október 05. 19:20

Az orosz elnök korábban már nyilatkozott arról, hogy szerinte a Szovjetunió hibát követett el, amikor tankokat küldött Budapestre.

2023. október 05. 19:20

Vlagyimir Putyin orosz elnököt csütörtökön a Valdaj nemzetközi vitakör plenáris ülésén a közönség egyik tagja arról kérdezte, mit gondol a tankönyvről, amely fasiszta lázadóként írja le az 1956-os magyar forradalmárokat – írja az mk.ru.

Putyin válaszában elismerte, nem olvasta a könyvet, de szerinte az 1956-os forradalom a magyar vezetés hibái miatt történt. Kijelentette, szerinte nincs értelme a csapatokat arra használni, hogy „az emberekben lévő belső tendenciákat elnyomják, hogy elérjék azokat a célokat, amelyeket ők maguk tartanak elsődlegesnek”.

Hozzátette, semmi értelme nem volt ott tartani a csapatokat az adott ország lakosainak akarata ellenére. Ugyanakkor hangsúlyozta, sok kérdést vet fel, hogy pontosan hogyan is történtek az akkori események. 

„Csapataink tiszta terepen, családjaikkal együtt távoztak. Nem voltak jogi következmények sem”

 – zárta le a kérdést.

Ahogy a Mandiner is beszámolt róla, Putyin elnök pár héttel ezelőtt azt nyilatkozta, hiba volt a Szovjetunió részéről, hogy 1956-ban tankokat küldött Budapestre.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/AP/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Mecel

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ghelmddfd
2023. október 05. 21:47
az emberekben lévő belső tendenciákat elnyomják, hogy elérjék azokat a célokat, amelyeket ők maguk tartanak --------------- Magyarul: ana embereknek innen vanó, vesző innenső dunadás, dúrongásokat anavadúrongják, vé-gho-dúrongják, hogy nakerjenek, alerjenek ana remukat,anakat ők rekknek... Hogyan is van a Wagnerrel?
galancza-2
2023. október 05. 21:10
balos-ballikos fehérjehalmazok! A ti példaképetek, elvtársatok a szadeszos konce verette meg 1996-ban az antikommunista, antimoszkovita Pongrátz Gergelyt , aki 56-ban kőkeményen harcolt a szovjetek, oroszok, komcsik ellen.
galancza-2
2023. október 05. 21:07
balos-ballios fehérjehalmazok! Vonyítsatok, visitsítok, nyűszítsetek, hörögjetek! A ti példaképetek pufajkás gyula aki 2000-ben is ellenforradalomnak nevezte 56-ot. 1996-ban ő és maszopos, szadeszos elvtársai védték be hivatalosan a szovjetiműdó ávh-s,ávo-s rákosista-kádárista komcsi állatokat. A ti példaképetek kiskörmös aki pár éve brutálisan bevédte szovjetiműdó komcsiállat apját. ti soha sem tiltakoztatok amikor a maszopos szanyu kapitány és pufajkás gyula unokahuga, h.szofi a legaljasabb módon vérgőzös, gyilkos ellenforradalomnak nevezte 56-ot. balos-ballios fehérjehalmazok!Putyin olyan amilyen, de még mindig korrektebben ítéli meg 56-ot mint ti és szovjetimádó "magyar" elvtársaitok. balos-ballikos fehérjehalmazok! ti maximálisan örültök a germanisztánban pár éve épült lenin,marx szobroknak. Tehát ti vagytok Putyin legjobb elvtársai, hiszen ő is brutálisan leninsta, marxista.
Zjzj
2023. október 05. 20:46
Egy budos krva szoval nem cafolta a konyvet es csak tovabb bizonygatta a beavatkozas “jogossagat”. Ti meg a a neres csurhevel meg a mandival nyelitek a fost amit ez a rohadek muszka spriccel a szatokba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!