Robbanásszerűen nő az antiszemita támadások száma Angliában, amióta a Hamász rátámadt Izraelre

2023. október 17. 07:25

A szigetország iszlám közösségei aktivizálták magukat.

2023. október 17. 07:25

A Sky News arról ír, hogy 

581 (!) százalékkal, vagyis a hatszorosára nőtt az antiszemita támadások száma az Egyesült Királyságban 

a Hamász és Izrael háborújának kezdete óta. A Community Security Trust jelentése azt állítja, hogy legalább tizenhét támadás érte különböző zsidó iskolák diákjait és tanárait az elmúlt tíz napban.

A CST egy brit jótékonysági szervezet, írják, ami védelmet, képviseletet és tanácsadást nyújt az Egyesült Királyság zsidó közösségeinek. Felmérésük azt mutatja, hogy mióta a palesztin terrorszervezet behatolt Izraelbe, 

320 antiszemita támadást jegyeztek föl a térségben. A tavalyi év azonos időszakában azonban összesen 47 ilyen támadást regisztráltak, 

írják.

Hozzáteszik: az incidensek közül 36 az Egyesült Királyság egyetemeit érintette, 17 pedig zsidó iskolákat, nem zsidó iskolák tanulóit és tanárait, illetve az oktatási intézményükbe tartó vagy onnan hazafelé tartó diákokat.

Nyitókép: MTI/AP/PA/Jordan Pettitt
 

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeraMayer
2023. október 17. 13:49
A németek egyszerűen oldották meg a kérdést, minden ilyen jellegű támadást, meg a javarészt iszlamista illegális migránsok egymás közötti minden összetűzést, késelést, belek kiontását és hasonló évődéseket a belügy egyszerűen csak a "rechtsextremistische Gewalttaten" (szélsőjobboldali erőszakos cselekmények) gyűjtőfogalom alá sorol, így hivatalosan Németországban 2022-ben 20.967 ilyen cselekmény volt. Problem solved, azok a rohadt német nácik (Hans, Horst, Jürgen, Wofgang, Klaus, Helmut meg a többiek) minden áldott nap átlagban csaknem hatvan ilyen "rechtsextrem" erőszakos cselekményt követnek el, a túlnyomórészt iszlamista, az erőszakos cselekményeket ténylegesen elkövető illegális migránsok, vagy migráns hátterűek meg a statisztika alapján hófehérek, ártatlanok maradnak, mint a fehér liliom.
coyote-0
2023. október 17. 13:31
Kicsit De Ja Vu érzésem van. A Covid egy csapásra elmúlt, kikerült a hírekből, amikor kitört az orosz-ukrán háború. Az orosz ukrán háború egy csapásra elmúlt, kikerült a hírekből, amikor kitört a palesztin-izraeli konfliktus. Show must go on, kell a friss inger. Mondjuk én szívesebben visszatérnék a 2015 előtti unalmas világba. Félek, olyan már nem lesz.
Mandiner444hu
2023. október 17. 10:24
Angliában már az arabok az urak.
powerage
2023. október 17. 09:40
"Robbanásszerűen nő az antiszemita támadások száma Angliában" Akkor a kazár zsidókat békénhagyják? Ez is valami. Érdekes egyébként, hogy például a rotterhami bandák ügyei kapcsán sokkal szemérmesebbek voltak a hatóságok, igaz itt csak gój gyerekek voltak az áldozatok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!