Szlovák lap: Brüsszel retteg Trump visszatérésétől

2023. október 02. 09:49

A szlovák lap szerint csak két európai ország örülne, ha hatalomváltás történne az Egyesült Államokban.

2023. október 02. 09:49

Brüsszel pánikszerűen készül egy esetleges hatalomváltásra az Egyesült Államokban – írta meg a Hlavné správy. A szlovák lap cikke szerint az európai sólymok különösen tartanak Trump visszatérésétől, ő ugyanis egyrészt megszoríthatja a csavarokat a kereskedelmi háborúkban, másrészt elkezdheti a NATO-blokk lebontását, egyszerűen azáltal, hogy az USA kilép belőle.

Csak két európai ország örül Trump visszatérésének: Lengyelország és Magyarország,

ahol a republikánusokkal mindig is jól együttműködő jobboldaliak vannak hatalmon – írja a lap. Mint fogalmaznak: Orbán Viktor úgy jellemezte őt, mint az egyetlen, aki képes megállítani a harmadik világháborút Oroszországgal.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/ EPA/ Pool/ Stefani Reynolds

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Isten jobb keze
2023. október 02. 11:08
Fél eszű, fél tökű mandi, és az összes szerkesztő, az oldal mögött, a nők is már megint hülye vagy 😂😂
tikkadt-szocske
2023. október 02. 11:06
Én attól rettegek, hogy Bidé nem fogja megérteni, hogy elveszette a választást és megismétli a régi ünnepi beszédét.
Reszelő Aladár
2023. október 02. 10:42
A lipsik rettegésből élnek. Sőt visszamenőlegesen, múlbeli dolgok miatt is tudnak rettegni. Mert az egy dolog, hogy Trump nem csinált semmi történelmi értelemben vett rosszat, de még csinálhat. Egyébként meg ott a sajtó mondja meg, hogy kinek mi a helyes. Trumpnak léteznie sem lenne szabad, Biden meg akár az eredeti alktományba is törölhetné a seggét.
P_F_Juli
2023. október 02. 10:40
"Brüsszel pánikszerűen készül egy esetleges hatalomváltásra az Egyesült Államokban..." Hacsak az amerikai vezetőváltás miatt pánikolnának.... de lesz gondjuk az EU-s választásokkal is. Ha a lengyeleknél sem jön váltás, sokkal nagyobb eséllyel lehet számítani az EU-s jobbratolódásra is. Nem merik kimondani, hogy a saját esélyeik is veszélyben vannak? Jobban fest, ha az amerikai "pólusváltásra" mutatnak? A jajveszékelés előbb következik be Európában, mint Amerikában. Talán ez a nagyobb félelmük, csak még nem merik ezt fókuszba helyezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!