The Economist: A Hamász egyik vezetője nem hajlandó elismerni, hogy csoportja civilek megölését tervezte

2023. október 11. 19:32

Moussa Abu Marzouk állítása szerint a fő célpontjaik katonai állások voltak.

2023. október 11. 19:32

2023. október 10-én Moussa Abu Marzouk, a Hamász politikai irodájának egyik vezető tagja egyórás interjút adott az Economistnak. A beszélgetésre azt követően került sor, hogy a palesztin iszlamista csoport Izrael történetének legsúlyosabb támadását hajtotta végre.

Moussa Abu Marzouk az interjú során nem tudott olyat mondani, amit a Hamász vezetői ne mondtak volna már sokszor. Kijelentette, nem hajlandó beismerni, hogy a Hamász ártatlan civileket ölt. Állítása szerint minden nemzetközi törvényt betartottak és a fő célpontjaik katonai állások voltak.

A lap ezzel együtt kiemelte, hogy amikor palesztin fegyveresek házról házra jártak, és több mint 100 izraelit mészároltak le az otthonaikban, az teljesen ellentmond Moussa Abu Marzouk állításának. Azt azonban még ő maga is elismerte, hogy néhány civil meghalt, de azokért Izraelt teszi felelőssé.

Az is döbbenetes, hogy Moussa Abu Marzouk állítása szerint ő nem is tudott a támadásról.

Külön kiemelendő, hogy állítása szerint Iránnak semmi köze nem volt az akcióhoz. „Iránnak semmi köze ehhez a helyzethez” – állította Moussa Abu Marzouk.

A beszélgetés során kiderült, hogy egyáltalán nincs jövőképe a szervezetnek.

Arra a kérdésre, hogy mit remél a Hamász elérni, Abu Marzouk az izraeli vétkek listáját sorolta fel, mint a földek elkobzását, vagy az illegális települések építését. „Minden ajtót bezártak, ők okozták a kétállami megoldás kudarcát” – hangsúlyozta a palesztin vezető.

***

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: GIL COHEN-MAGEN / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. október 11. 21:15
Monte Carlo: "Igazából elég rendesen az újságíró fölé kerekedett" Igazából csak a NULLA IQ-s Monte Carlo hitte el a terroristának, hogy tévedésből gyilkoltak meg - katonák helyett csecsemőket.
Tommaso
2023. október 11. 21:12
Vannak olyan bűncselekmények, ahol az ítélethez nem szükséges a tettes beismerő vallomása. Mert a valós tények annyira egyértelműen bizonyítják a bűnösségét. Senki nem hiszi el, hogy a HAMASZ katonák helyett tévedésből gyilkolt meg csecsemőket.
julius68-2
2023. október 11. 20:48
"Kijelentette, nem hajlandó beismerni, hogy a Hamász ártatlan civileket ölt. Állítása szerint minden nemzetközi törvényt betartottak és a fő célpontjaik katonai állások voltak." Ez is mindenkit hülyének néz, mindig így védekeznek. A Super Nova fesztiválon több mint 260 holttest, sebesültek, elrabolt fiatalok, videok garmada, egy sem volt katona. Ezek a taknyok csak gyilkolni, ölni akartak, véletlenül sem a helyőrségeket támadták, azok nyilván visszalőnek, attól ők fosnak. Fegyvertelen embereket, gyerekeket, azokat szeretik gyilkolni. Bár semmi közöm hozzájuk, de remélem az IDF kitakarítja az írmagját is ezeknek az aberrált, szadista állatoknak, mielőtt még ide menekülnének. Egyébiránt háborús bűn és népirtás.
macskusz-4
2023. október 11. 20:26
Milyen jó macskaeledel lesz ebből.Abu Whiskas. Kocsonyásan. Nem okoz szorulást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!