Zelenszkij szerint Juncker az oroszok szekerét tolja

2023. október 07. 21:23

Az ukrán elnök szerint Juncker csak egy öregember, aki most éppen az „orosz narratívát” ismételgeti, miszerint a korrupció az ukrán társadalom minden szintjét áthatja.

2023. október 07. 21:23
null

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság volt elnöke egy múlt héten megjelent interjúban beszélt arról: Ukrajna nem áll készen az Európai Unióhoz való csatlakozásra,

mert a korrupció „a társadalom minden szintjét” áthatja Ukrajnában.

Juncker a Politico szerint azt mondta az Augsburger Allgemeine című német lapnak: bárki, akinek volt némi köze Ukrajnához, tudhatja, hogy ez az ország a társadalom minden szintjén korrupt.

Az erőfeszítéseik ellenére nem állnak készen a csatlakozásra, komoly belpolitikai reformfolyamatra van szükség” – fogalmazott.

Azt is hozzátette,

hogy az EU hamis ígéreteket tesz Ukrajnának, és ez egyik félnek sem szolgálja a javát

– vette észre az Index.

Zelenszkij reagált: szerinte Juncker orosz propagandát terjeszt

Volodimir Zelenszkij elnök az Európai Politikai Közösség elnökeinek spanyolországi csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón kommentálta az Európai Bizottság volt elnökének szavait – írja az eurointegration.

Az államfő először kijelentette, hogy az Ukrajna „korrupciójáról” szóló tézis egy „ismert orosz narratíva”, amellyel Moszkva meggyőzi a nyugati országokat, hogy hagyják abba Kijev támogatását.

Nehéz az igazságszolgáltatásnak mindent ellenőrizni, de bármi is legyen, harcolunk ellene” – fogalmazott, majd hozzátette: „Nem gondolom, hogy egyetlen dollárt vagy eurót, amely a partnereinktől érkezett, bármelyik kormányzati intézmény ellopott volna.”

Zelenszkij felidézte, hogy elnöksége elején találkozott az Európai Bizottság korábbi vezetőjével.

Ursula von der Leyen tucatszor járt Ukrajnában. Charles Michel, Robert Metsol és a többi EU-vezető is sokszor. Kérdem én, Juncker úr miért nem talál időt, hogy legalább egyszer eljöjjön Ukrajnába? Támogatni. Segíteni. Azt mondani, hogy az EU veletek van” – mondta az ukrán elnök.

Zelenszkij úgy fogalmazott: „Ehelyett most inkább úgy döntött, hogy megszólaltatja az orosz narratívákat. Szerintem ez ésszerűtlen.

De ő egy öregember. Békét kívánok neki.”

Nyitókép: euronews.com

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2023. október 08. 10:34
hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Monostor
2023. október 08. 10:19
Juncker mar tavaly tavasszal, a háború kitörése után azt nyilatkozta egy interjúban, hogy 'mi is hibásak vagyunk' , mert Putyin minden találkozás alkalmával elmondta, hogy mi aggasztja, és hogy vegyék komolyan az oroszok követeléseit. Putyin azt is mondta Junckernek, hogy o, mármint Putyin nem egyedül van ezekkel a követelésekkel, az oroszok támogatják. Tehát a nyugat nem vette komolyan Putyint, és Juncker ezt mar a tavaly tavasszal beismerte. Egyébként Juncker és Putyin nagyszerűen megértették egymást, ha Juncker maradt volna a Bizottság elnöke, nem biztos, hogy elköveti a Madame van még Lejjebb hibait, akármennyit is iszik.
faramuci
2023. október 08. 08:47
A legveszélyesebb fázis: üldözési mániás idióta
szarvas-2
2023. október 08. 08:17
Z. téved.Juncker is 1 őhozzá hasonló aljas zsici-aki szintén az usai deep state érdekeit "tolta".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!