A brit miniszterelnök szerint a békés palesztinpárti tüntetésekhez mindenkinek joga van

2023. november 08. 21:27

A Scotland Yard a szombati demonstrációk elhalasztását kérte, a szervezők azonban ezt visszautasították.

2023. november 08. 21:27

A Scotland Yard a szombatra tervezett újabb palesztinpárti tüntetések elhalasztását kérte a szervezőktől, aznap ugyanis az évszázados hagyománynak megfelelően a háborúk áldozatairól emlékeznek meg Nagy-Britanniában, a szervezők azonban visszautasították a kérést.

A rendőrségre ugyanakkor egyre nagyobb nyomás nehezedik a kormány részéről a szombati tüntetés betiltása miatt.

 

Ezt is ajánljuk a témában

Rishi Sunak brit miniszterelnök szerdán találkozott Sir Mark Rowley-val, és a megbeszélés utáni nyilatkozatában leszögezte: a szombati londoni tüntetés nem csupán a háborús áldozatokkal szembeni tiszteletlenség, de „sérti az azokkal szemben érzett, szívből jövő hálánkat is, akik oly sokat áldoztak azért, hogy ma szabadságban és békében élhessünk”. A brit miniszterelnök leszögezte ugyanakkor, hogy 

e szabadság része a békés tüntetéshez, a tiltakozó megmozdulásokhoz fűződő jog is.   

Sunak szerint továbbra is fennáll annak a kockázata, hogy akik a társadalom megosztására törekszenek, a szombati demonstrációt megpróbálják kihasználni e céljuk elérésére. A Scotland Yard főparancsnoka azonban a szerdai megbeszélésen kötelezettséget vállalt arra, hogy a rendőrség álláspontját folyamatos felülvizsgálat alatt tartja a tiltakozó megmozdulások természetéről szóló, mindenkori legfrissebb információk alapján – fogalmazott a brit kormányfő szerda esti nyilatkozatában.

(MTI)

Nyitókép: HENRY NICHOLLS / POOL / AFP

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2023. november 09. 14:27
Ebben speci igaza van. De vannak akik szerint nem lehet békéset garantálni, ezért nem engedik. De olyanok is vannak akik szerint ne döntsék ezt el ELÖRE. Ezért mégis kimennek. Meg olyanok is vannak akik szerint nem lehet bármit a táblára írni. Mások szerint akkor nincs szólásszabadság. Vagyis megint csak a nyers erö számit. Mint a két nagy konfliktusban is. Igazság, jog elhalványul. Akkor van emberi fejlödés egyáltalán?
fater0921
2023. november 09. 10:53
A rendőrségi főembert kirúgni, a tüncit BETILTANI!!!!!!!Nem kérni betiltani!!!!
Daemon6666
2023. november 09. 08:58
Akkor az IRA mellett is lehet tüntetni békésen?
Perczel Éva
2023. november 09. 06:22
Békés tüntetés nincs! Csak békés felvonulás van. Aki tüntet az valami, valaki ellen lép fel, és ebben kódolva van az erőszak, káosz, gyújtogatás, fosztogatás, lincselés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!