Aláássák a határt, hogy megállítsák a magyar csapatokat? Reagáltak az ukránok!

2023. november 23. 12:25

Az Ukrán Állami Határőrszolgálat közleménye szerint álhír, hogy a magyar csapatok megállításának érdekében aláássák a határ melletti területeket, ahogyan azt egy videóban állítja a magát az Ukrán Fegyveres Erők katonájának nevező férfi.

2023. november 23. 12:25
null

A közösségi oldalakon elkezdett terjedni egy videó, melyen a katonai egyenruhát viselő, eltakart arcú férfi az Ukrán Fegyveres Erők katonájának nevezi magát, és azt állítja, parancsot kapott a Magyarországgal közös határ melletti területek aláásására. A felvételt folyamatosan törlik az oldalakról, ám az Ukrán Állami Határőrszolgálat így is kiadott egy közleményt, hogy ezek az információk hamisak.

Kérjük, ne terjesszenek álhíreket, hogy a magyar csapatok megállítása érdekében aláássák a területet

– közölte az Unian beszámolója alapján a Határőrszolgálat.

A bejegyzés alatt több hozzászóló is attól tartott, hogy a következő hetekben gyakran megjelennek majd a magyar-ukrán ellentét fokozását megcélzó hamis videók. Igaz, ezt akár az is erősítheti, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök emberei olyanokat nyilatkoznak, mint például „a nemzeti kisebbségek ügye csupán orosz propaganda”, vagy azt, hogy a magyar kormány nem mondhat nemet Ukrajna EU-csatlakozására.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: DPSU hivatalos oldala

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zatoicsi
2023. november 28. 06:39
trash5: a lipsi agy milyen? Elhiszi hogy van transznemű, hogy a férfi lehet nő és fordítva. Hogy a bogárevés jó és a büdös városi csoffadt gaztenger a méhlegelő. Elhiszi, hogy a kecskebaszó dzsihadista muszlim hordából jóravaló dolgos polgár válik és a négerből ki lehet hozni a dzsungelt. Ja és hogy a gyereknek az a legfontosabb, hogy transz drag queen-ek olvassanak fel neki faszos könyvekből.
KBA98
2023. november 26. 10:51
Nem tudom, hogy milyen magyar csapatokról delirál ez a barom, de az aknázást megcsinálhatják a migráns oldalon az legalább hasznos lesz, mert innen senki nem akar Ukrajnába áthatolni!
Kanmacska
2023. november 26. 09:39
Ezt a hülye szöveget nem sikerült kijavítani két nap alatt? Aláásni egy határt? Hogyan? Aláaknázni lehet, de aláásni? A szerző ássa alá a kertjét, ha van neki! 😁😁😁
nempolitizalok-0
2023. november 25. 16:38
Nem google fordítót kell használni, hanem profi újságírókat. Az "aláássák" ugyanis aláknázás a valóságban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!