Az ukrán beteg lélegeztetőgépen van, de egyre fogytán az amerikai oxigén

2023. november 01. 18:24

Ma már Amerikában is tudják, hogy a Zelenszkij-rendszere korrupt, méghozzá nagyon.

2023. november 01. 18:24
G. Fehér Péter
Magyar Hírlap

„Washington nem tud mit csinálni, fizetnie kell, ha nem akarja, hogy Ukrajna rövid időn belül összeomoljon, így is a szakadék szélén táncol. A Biden-adminisztráció most 16,3 milliárd dollárt javasol a Zelenszkij-kormány megsegítésére. Ez körülbelül három hónapra elegendő összeg, de lehet, hogy még ennyire sem elég, a tél beállta miatt.

Mindez csak annyira elégséges, hogy éppen ne álljon le a »lélegeztetőgép«. Ez azonban még nem minden. Ha megtörténne a fegyverszüneti megállapodás, évekre, évtizedekre lesz szükség Ukrajna gazdaságának helyreállításához. Persze ez csak akkor sikerülhet, ha lesz rá elegendő pénz.

Ezt is ajánljuk a témában

Az amerikai törvényhozás most a háborúból való kilépés stratégián dolgozik Ukrajna számára. Vagyis olyan megoldásban gondolkodnak, amely lehetővé teszi az Ukrajnának szánt támogatás csökkentését. De itt is van egy kis bökkenő. Ma már Amerikában is tudják, hogy a Zelenszkij-rendszere korrupt, méghozzá nagyon. Ezért szigorú ellenőrzést ígérnek a pénzek felhasználására. Az amerikai gazdaság állapota már nem teszi lehetővé, hogy nyakló nélkül támogassák Ukrajnát. Tehát egy megoldás van: Ukrajnának kell csökkentenie kiadásait.

Lehet, hogy ez a »B« terv.”

***

***

Nyitókép: SAUL LOEB / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ekeke1
2023. november 02. 08:48
A török parlament külügyi bizottsága rendes ügymenetben fogja megtárgyalni Svédország az Észak-atlanti Szerződés Szervezetébe (NATO) történő felvételi kérelmét - közölte a török törvényhozás elnöke. Fuat Oktay mindezt azzal magyarázta, hogy az ankarai vezetés számára nem olyan sürgető az ügy, mint néhány ország számára, így Törökország nem siet. „Svédország NATO-tagsága csak egyike a napirenden lévő, ratifikálásra váró nemzetközi megállapodásoknak (...) majd megvitatjuk, amikor eljön az ideje”-jelentette ki. Lehet hogy még a végén Svédország megússza a NATO tagságot,mert mire csatlakozna véget ért a háború? Muhaha
Ninini
2023. november 02. 05:24
Zelenszkij legbelsőőbb köre nyilatkozik, hogy a teljes győzelemben már kizárólag a művész úr hisz. Tisztek kérdeznek vissza a támadás parancsra, hogy mivel? Se ember, se gép. Lőszer pláne.
Ninini
2023. november 02. 05:18
Érdemes elolvasni az egész cikket. Ukrajna olyan iszonyatos emberveszteséget szenvedett el, hogy még csak megpendíteni sem merik. A katonák átlagéletkora 40+. Újoncok nincsenek.
Akitlosz
2023. november 01. 22:49
Szerintem 10 éve is tudták, hogy Ukrajna korrupt. Elvégre az amerikaiak puccsolták meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!