Ilyen nincs: Sidi Nicolas néven marokkói Mikulást tukmál települése lakóira egy belga polgármester

2023. november 20. 13:25

A Sidi arabul urat jelent.

2023. november 20. 13:25
null

Jean Spinette, a belgiumi Saint-Gilles polgármestere kijelentette, hogy nyitott lenne arra, hogy Szent Miklós a marokkói kultúrát is magáévá tegye a december 6-i éves rendezvényen, amelynek keretében egy szentnek öltözött férfi meglátogatja a környékbeli iskolákat – számolt be a V4NA hírügynökség.

„Ez egy módja annak, hogy kapcsolatot találjunk a város muszlim közösségével” – tette hozzá a városvezető, megemlítve hogy települése kapcsolatban áll a marokkói Berkane városával, és hogy a körzetének lakói közül sokan a régióból származnak.

Szerinte jópofa lenne, ha kialakulna egy Sidi Nicolas, aki klementint, egy mandarinfélét ajándékoz a gyerekeknek. ( A Sidi arabul urat jelent, – ez a szó maradt meg a reconquista híres spanyol lovagjának, El Cidnek a nevében – míg a klementin Berkane egyik fő terméke.)

„Számunkra Szent Miklósnak környezetbarátnak, a vallásokat tiszteletben tartónak és interszekcionálisnak kell lennie” – jelentette ki  Spinette.

Az ügy még függőben van, kérdés, mit szólnak hozzá a város muszlim és nem muszlim lakói.

Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. december 17. 14:12
Belga ? Az mi ?
faramuci
2023. november 21. 07:42
Érthetetlen ,önpusztító magatartás ez a kényszeres megfelelési vágy haladáréknál. A kecskebaszók meg telipofával röhögnek az erőtlen hülyéken.....
Málaga21
2023. november 20. 22:51
Még szebb lenne, ha Sidi Nicolas szivárványszínű szerkóban osztogatná a biomandarint a muzumán negyedekben.
bunko-jobbos
2023. november 20. 19:50
Ez a baj a demokráciával, hogy mindenkinek nyalni kell. Viszont olcsón meg lehet venni a csórókat egy szavazásra. A nem demokráciával meg az a baj, hogy pofán basznak gumibottal. Szóval nincs jó megoldás. :-(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!