Kihunynak a karácsonyi fények Betlehemben

2023. november 17. 13:45

Azzal tiszteli meg a városvezetés a gázai terroristákat, hogy idén nem rakják ki a karácsonyi díszeket.

2023. november 17. 13:45
Christmas celebrations in Bethlehem

Betlehem idén nem öltözik karácsonyi díszbe, a hagyományos karácsonyi misét megtartják, de nem lesznek se karácsonyfák, se dekorációk– számolt be a Jewish News Syndicate. 

Betlehem városvezetése bejelentette: eltávolítják a közterekről a karácsonyi dekorációkat. 

Így akarnak tiszteletet adni a „gázai mártíroknak” valamint szolidaritásukat kifejezni az övezet lakói iránt. 

A júdeai város szóvivője a brit Telegraphnak elmondta: „az embereknek nincs kedve ünnepelni, szomorúak vagyunk és mérgesek: Gázában mészárlás zajlik és hidegvérrel ölik a népünket."

A szóvivő hozzátette: „most nem lenne helyes ünnepelni”. 

A karácsonyi szezonban Betlehem városa minden évben több ezer keresztény turistát vonz. 

Betlehem környéki 3 városban 33 ezer keresztény él, de magában Betlehemben mindössze 5 keresztény lakos van. Ez a drámai csökkenés azután következett be, hogy a Palesztin Hatóság átvette az irányítást a város felett. 1995 előtt Betlehem 80%-a keresztény volt. 

Nyitókép: Issam Rimawi / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2023. november 18. 05:30
>>>Betlehemben mindössze 5 keresztény lakos van. Ez a drámai csökkenés azután következett be, hogy a Palesztin Hatóság átvette az irányítást a város felett. 1995 előtt Betlehem 80%-a keresztény volt.<<< Felkészül: Nyugat-Európa.
h040183
2023. november 18. 00:26
"de magában Betlehemben mindössze 5 keresztény lakos van. Ez a drámai csökkenés azután következett be, hogy a Palesztin Hatóság átvette az irányítást a város felett. 1995 előtt Betlehem 80%-a keresztény volt. " Ja, most akkor mégse menekülttáborba nőnek föl generációk? Ki is nyom el ki pontosan???
Csomorkany
2023. november 17. 21:56
Hámondjuk a karácsonyfa kissé tájidegennek tűnik arrafelé, úgyhogy ha ez volna az indoklás, rendben volna...
karakter-2
2023. november 17. 19:21
A gázai keresztények két lator (palesztin és zsidó) között pusztulnak. Az izraeli bombázás során keresztény templomot is szétlőttek, számos keresztényt meggyilkoltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!