Kövér László: Az egész kontinens javát szolgálná, ha a magyarok gombolnák újra az EU-n feszülő mellényt

2023. november 27. 13:58

„Az EU legjobb esetben is kudarcot vallott (...) Saját tagállamait sodorta bajba, válságba” – mondta a politikus.

2023. november 27. 13:58
null

Hosszas interjút adott a Hungarian Conservative-nak Kövér László, amelyben főleg az Európai Unióról volt szó. 

Ma minden egyes válsággóc történéseinek hátterében a következő konfliktus áll: az adott országok, nemzetek képesek-e megtartani szuverenitásukat, 

vagy pedig elvesztik azt? S ha elveszítik, ez éppen egy térségbeli nagyobb hatalom expanziós törekvéseinek, vagy pedig a globalizáció következményeként azon háttérhatalmak törekvésének tudható-e be, amelyeket ezelőtt néhány évtizeddel még megnevezni sem nagyon tudtunk? Megjegyzem, talán még beazonosítani sem, vagy ha ezt valaki megkísérelte, akkor azon nyomban az összeesküvés- elméleteket gyártók habókos táborába sorolták be. Ma azonban mindezen probléma megjelenik azon politikusok nyilatkozataiban is, akik az eddig független, szuverén államok közösségeként értelmezett Európai Uniót a tagállamokat birodalmi tartományokká degradáló Európai Egyesült Államokká akarják átalakítani” – fogalmazott.

Aztán felemlegette a Szovjetuniót, mint mondta, a régi rendszerben „évtizedeken keresztül arra vágytunk, hogy majd egyszer visszacsatlakozhatunk az európai szabad népek közösségébe”. 

Mára viszont eljutottunk oda, hogy a valaha általunk vágyott közösség ugyanúgy a szuverenitásunkra (...) tör, mint azok a birodalmak, amelyek a történelmünk során” 

– szögezte le.

A teljes beszélgetést angol nyelven ide kattintva olvashatja el.

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. november 27. 19:22
Látom a szél összehordta a szemetet!
galancza-2
2023. november 27. 17:58
tomasszó elvtárs! hazudsz mint mindig......a te nyugati elvtársaid brutális mértákben kereskednek komcsi Putyinnal,tehát ők gazdagítják, támogatják Putyint és Oroszországot. te vagy koalicióban a náci dumákat nyomató, zsidókat listázni akaró ballikkal. a te elvtársad a fletó-párti laci imi aki hitélert életeti,a te pélkdaképd ungi kriszti "történész" aki návi ruhákkal kereskedve népszerűsíti hitleréket......
Tommaso
2023. november 27. 17:52
"kedves" szélsőjobbos galancza-patkány! Nem az előző, hanem a mostani kormány hallgatott le törvényellenesen több száz politikust, újságirót, civil jogvédőt. És a háborús bűnös Putyinnal is Orbán találkozgat, nem más.
Tommaso
2023. november 27. 17:48
Kövér László: Az egész kontinens javát szolgálná, ha ez a Kövér ember, és még kövérebb gazdája, a Felcsúti, eltakaodna a búsba, mondjuk Azerbajdzsánba. Akkor legalább lenne valami, amiben különbözik egykori diktátortársától, Rákositól Mivel ő a ruszkikhoz menelkült.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!