Kreml: Finnország nagy hibát követ el azzal, hogy az Oroszországgal való konfrontáció útját választotta

2023. november 17. 18:22

„Csak mély sajnálatot lehet kifejezni, hogy a finn hatóságok a kétoldalú kapcsolatok rombolásának útjára léptek” – jelentette az orosz állami hírügynökség.

2023. november 17. 18:22

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pénteken reagált arra, hogy Finnország lezár négy határátkelő szakaszt az orosz határon. 

Finnország nagy hibát követ el azzal, hogy az Oroszországgal való konfrontáció útját választotta” 

jelentette a TASZSZ állami hírügynökség, olvasható a Zawya oldalán.

Előzményként fontos megjegyezni, hogy Finnország azt tervezi, hogy éjféltől négy határátkelőn sorompókat állít fel az Oroszországgal közös határán, hogy ezzel próbálja megfékezni a migránsok számának növekedését, amelyet Helsinki szerint Moszkva irányít.

A két ország közötti kapcsolatok megromlottak azóta, hogy Finnország az ukrajnai háború miatt úgy döntött, hogy csatlakozik a NATO-hoz.

„Csak mély sajnálatot lehet kifejezni, hogy a finn hatóságok a kétoldalú kapcsolatok rombolásának útjára léptek” 

– idézte Peszkovot a TASZSZ.

Elmondta, hogy a két ország között mindig is kölcsönösen előnyös és tiszteletteljes kapcsolat volt. Hozzátette: „Oroszország a modern történelemben soha nem fenyegette Finnországot, nem volt okunk semmilyen konfrontációra. Most ezt az utat választották. A mi szempontunkból ez nagy hiba”.

Nyitókép: AFP/Mikhail METZEL

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. november 18. 05:00
R-Go NEM(csak) ÉN , hanem a FINN KÜLÜGYMINISZTER, és a finn nép cáfolja ThunderDan ostobaságait. ThunderDan ne a finnek helyett akarjon dönteni a finn nemzetről. Inkább azon agyaljon, ő miért támogatja a magyar nemzeti érdekek elárulóját, a veszélyes Ruszki Birodalomnak gazsuláló ORBÁN-bandát.
Tommaso
2023. november 18. 04:56
A finnek NEM amerikai nyomásra lettek NATO-tagok, pusztán nem szerettek volna megint az Orosz Birodalom elnyomott tartománya lenni. "Finnország a hidegháború vége óta katonailag el nem kötelezett, tehát nem vesz részt háborúban vagy konfliktusban, mert fél, hogy provokálja Moszkvát. AZ ORSZÁG KÜLÜGYMINISZTERE, PEKKA HAAVISTO AZT MONDTA: OROSZORSZÁG UKRAJNAI FELLÉPÉSE „TELJESEN MEGVÁLTOZTATTA A BIZTONSÁGI HELYZETET”. ThunderDan megpróbálta értelmes érvekkel, és valós tényekkel CÁFOLNI a kijelentésemet, de mivel egyet sem talált, csődöt mondott, pofára esett.
Tommaso
2023. november 18. 04:55
A vitáinkban rendre alulmaradó, azokat ÉRVEK HIÁNYA miatt elvesztő ThunderDan most átment ALJAS RÁGALMAZÓBA Soha nem irtam v mondtam olyanokat, amiket állit. Olyannal szivesen vitáznék, akinek saját / értelmes érvei vannak, de ez a faszi nem ilyen. A mindössze 5 millió lakosú Finnország hogyan tudná, tudta volna megakadályozni a többszáz millió lakosú SZUPERHATALOM hóditásait. Sok baromságot olvastam már de ez túltesz mindenen. Az Orosz Birodalommal az a baj, hogy a SZU 30 évvel ezelőtti szétesése után, MOST ÚJRA terjeszkedik, területeket rabol, és vissza akarja szerezni az elvesztett birodalma bábországait, s igy talán Finnországot is. Hiába reménykedett a világ - s benne Finnország - hogy a ruszkik megmaradnak az 1990 körül kialakult határaik mögött. Hát nem maradnak. Ezért teljesen érthető és jogos a finnek félelme, és logukus lépésük a NATO-ba belépés. Nehogy már egy történelemből is tudatlan ThunderDan akarja megmondani a finneknek, hogy mi is az ő nemzeti érdekük.
ThunderDan
2023. november 17. 22:04
Tommaso nevű DK-s agyhalottnak: Tehát amikor nem hogy Riga, Tallin meg Vilnius, de VARSÓ, BUDAPEST, PRÁGA ÉS BERLIN (!) is szovjet uralom alatt áll, amikor nem hogy Ukrajna, de kb. teljes Közép-Ázsia, Kaukázus stb. a Szovjetunió része, amikor Afganisztánban vannak a szovjet csapatok stb... az semmi gond... SEMLEGESEK vagyunk... ... na de amikor Melitopolért folyik harc! NA AZ AZTÁN "teljesen megváltoztatta a biztonsági helyzetet". Mennyire kell mindehhez agyhalottnak lenni?!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!