Lebukott: arab nyelvű Mein Kampfot olvasgatott a Hamász terroristája

2023. november 13. 07:15

A likvidált terrorista szépen ki is egészítette a könyvet a saját jegyzeteivel.

2023. november 13. 07:15

Az izraeli katonák Gáza északi részén egy likvidált terroristánál megtaláltak Hitler Mein Kampf című művének egy arab nyelvű példányát – közölte a BBC-nek adott interjúban Jichák Herzog izraeli elnök vasárnap. A könyv margóján a tulajdonos saját, kézzel írt jegyzetei olvashatók.

Az államfő szerint a Hamász terroristáit ugyanaz a zsidógyűlölet motiválja, mint annak idején a nácikat. 

„Ez Adolf Hitler Mein Kampf című könyve, arabra fordítva. Ez az a könyv, amely a holokauszthoz és a második világháborúhoz vezetett. Ezt a könyvet néhány nappal ezelőtt találták meg Gáza északi részén. Egy gyerekszobában, amely a Hamász terrorszervezet terrorista tevékenységeire használt bázis lett” – magyarázta Herzog.

Nyitókép forrása: izraeli elnöki rezidencia

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. november 13. 21:00
A Budapesten szobrot kapott Horn Gyulának van egy híres könyve a Cölöpök. Na azt nem olvastam.
Gonella
2023. november 13. 19:28
minden lehet. az iszlám hívők és a nácik között nem új a kapcsolat, hisz annak idején a jeruzsálemi mufti is jó kapcsolatokat ápolt a vezérrel. szóval aki a radikális iszlámot támogatja az nem árul zsákba macskát!
Akitlosz
2023. november 13. 19:10
" Az általános képzettség és a különleges szakképzettség között éles ellentétnek kell fennállania. Minthogy az utóbbi éppen manapság mindinkább a pénz szolgájává alacsonyodik le, legalább az ideális szemléletû általános mûveltségnek kell ellensúlyként fennmaradnia. Állandóan hangsúlyozni kell az elvet, hogy a nagyipar és a technika, a kereskedelem és a kisipar virágzása mindig csak ideálisan gondolkodó népközösség keretén belül lehetséges. Ennek elõfeltételeit azonban nem az anyagias önzés, hanem csak a sorsközösségben rejlõ áldozatkészség biztosítja. "
Akitlosz
2023. november 13. 19:08
Az emberi szellem csak fokozatosan képes felfelé tömi; minden lépését a múltnak kell megalapoznia, éspedig abban az átfogó értelemben, amely csak az általános kultúrában nyilvánul meg. Egész emberi gondolkodásunknak csak igen csekély része épül fel saját tapasztalatainkon, legnagyobb részét az elmúlt idõk tapasztalatai alkotják. Az általános kultúrszínvonal az egyént a tudásnak mérhetetlen tömkelegével látja el, anélkül, hogy észrevenné, hogy így felfegyverezve könnyen tehetne további önálló lépéseket. A mai gyermek pl. az utolsó évszázadok technikai vívmányainak oly tömege közepette nõtt fel, hogy sok mindent, ami századokkal ezelõtt a legnagyobb lángész elõtt is rejtély volt, természetesnek talál, azt figyelemre sem méltatja, annak ellenére, hogy haladásunk tulajdonképpeni megértése és követelése tekintetében döntõ jelentõségû.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!