Magyarország 100 ezer euróval támogatja a gázai menekülteket

2023. november 09. 18:04

Azbej Tristan ugyanakkor hangsúlyozta: „Határozottan elítéljük a Hamász terrorszervezet Izrael lakossága elleni támadásait. Elismerjük Izrael jogát, hogy megvédje magát a terrorizmustól”.

2023. november 09. 18:04
Gáza, civilek

 Magyarország 100 ezer eurós adománnyal járul hozzá a Gázából menekülő civilek humanitárius ellátásához – jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán csütörtök délután. 

Azbej Tristan közölte: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megbízásából képviselte a magyar kormányt az Emmanuel Macron francia köztársasági elnök által a gázai civil lakosság humanitárius megsegítésére összehívott párizsi fórumon. 

„A konferencián bejelentettem, hogy Magyarország 100 000 euró értékű adománnyal járul hozzá az egyiptomi erőfeszítésekhez, ami a Gázából elmenekülő civilek humanitárius ellátását célozza. A fájdalmasan sürgető humanitárius feladatok mellett sem adhatunk teret a történtek torzításának, relativizálásának. Határozottan elítéljük a Hamász terrorszervezet Izrael lakossága elleni támadásait. Elismerjük Izrael jogát, hogy megvédje magát a terrorizmustól” – fogalmazott Facebook-oldalán az államtitkár.

Ezt is ajánljuk a témában

A Hamász által ejtett túszokat haladéktalanul szabadon kell engedni. Mindent meg kell tenni azért, hogy a Gázában tartózkodó külföldi állampolgárságú személyek, köztük a magyarok is, elhagyhassák a területet. Ez a konfliktus nem eszkalálódhat államok közti háborúvá! A történelemből tudjuk, hogy egy közel-keleti háború tragikus következményekkel jár, messze a régión túlmutatóan is – írta Azbej Tristan.

(MTI)

Nyitókép: Abed Rahim Khatib / ANADOLU / Anadolu via AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Globalfake
2023. november 10. 00:51
mi a gecinek?? Ott a sok fasszopó aranyautóval kocsikázó olajcsilliárdos arab, azok nem adnak egy ruppót sem, de mi, csöves magyarok egyből 100 K eurót küldünk, elmentek a faszomba bazmeg, és ezt jobboldaliként mondom, minden szarra azért nem fogok bólogatni.
rockercicc
2023. november 10. 00:35
Max. gumi óvszerrel szabad támogatni ezt a terrorista cigánynépséget!
Málaga21
2023. november 09. 20:52
Mi a francért, ennyi pénzünk van? Ott vannak a kőgazdag arab tesók, segítsenek ők.
Tommaso
2023. november 09. 20:04
Nem szerencsés pénzzel támogatni az éhező és fázó embereket. Mert a zsozso könnyen a HAMASZ terroristái kezébe kerül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!