Magyarország száz darab lélegeztetőgépet ajándékozott Ukrajnának

2023. november 21. 06:40

Az elnyomó ukrajnai nyelvtörvény ellenére hazánk továbbra is segíti háborúban álló szomszédját.

2023. november 21. 06:40

Az Interfax arról ír, hogy hazánk 100 darab lélegeztetőgépet küldött hétfőn Ukrajnának – ezt Makszim Kozickij, a Lvivi Regionális Katonai Igazgatóság vezetője közölte. 

Az egyenként 30 ezer euróba (nagyjából 11,4 millió forint) kerülő gépek Lviviben vannak, 

innen szállítják tovább őket.

A Lvivi Regionális Katonai Igazgatóság vezetője köszönetet mondott Magyarországnak 

és a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálatnak is, amely az ukrán Egészségügyi Minisztériummal együttműködve segített a gépek szállításában.

Mint kiderült, az ukrán közlemény arra nem tért ki, milyen lélegeztetőgépekről van szó pontosan, de lehet, hogy a Covid-járvány idején beszerzett felesleg egy részét adományozta nagylelkűen Ukrajnának a magyar kormány, eltekintve a magyar kisebbség jogfosztásától.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. november 21. 21:57
Nem kellett volna.....
KBA98
2023. november 21. 17:09
Z-nek kellene egy kéjgázos masina!
auditorium
2023. november 21. 13:42
"Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel." Magyar közmondás, a Bibliában ez a kijelentés ilyen formában nem szerepel. A legtöbb ember szerint "balek" filozófia, főleg a bosszúálló vallásokkal szemben nem éppen szerencsés . Megverik a kárpátalján a magyarokat, ha magyarul beszélnek, nem tanulhatnak nyelvükön irodalmat, történelmet, mi ennek ellenére tömegesen befogadjuk és ellátjuk őket és lélegeztetőgépeket ajándékozunk kórházaiknak.
need-info
2023. november 21. 11:36
Egész ukrajna lélegeztetőgépen van már...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!