Nem hiszi el Izrael a Hamásznak, hogy meghalt hatvan túsz

2023. november 05. 17:58

Netanjahu főtanácsadója szerint ez a Hamász pszichológiai hadviselésének a része.

2023. november 05. 17:58

A Hamász katonai szárnya szombaton közölte, hogy október 7-e óta az általuk Izraelben elrabolt túszok közül 60-an haltak meg. Állításuk szerint 

a túszok halálát az izraeli légicsapások okozták.

Abu Obeida, a szervezet szóvivője azt mondta, hogy 23 holttest maradt a romok alatt. Hozzátette, hogy a bombázások miatt már nem tudják a felszínre hozni őket.

A lap emlékeztetett, hogy az október 7-i mészárlásokat végrehajtó az al-Kasszam Brigádok korábban azt mondta, hogy 200-250 civilt és katonát raboltak el Izraelből. Az izraeli hadsereg ezután 242 elrabolt embert tartott számon.

Izrael nyitott lenne egy humanitárius szünetre

Az izraeli kormány vasárnap közölte, hogy nyitottak lennének egy humanitárius szünetre, de ez csak akkor lehetséges, 

ha előrelépést tapasztalnak a túsztárgyalásokban. 

Mark Regev, Benjamin Netanjahu főtanácsadója a BBC-nek azt mondta, hogy a harcok szüneteltetéséről szóló bármilyen megállapodásnak magában kell foglalnia a túszok szabadon bocsátását.

A főtanácsadó a túszok halála kapcsán azt mondta, hogy az értesülést nem tudja megerősíteni, 

de szerinte ez csak a Hamász pszichológiai hadviselésénak a része. 

„Azt akarják, hogy hagyjuk abba a csapásokat, ezért azt mondják, hogy a saját embereinket öljük meg. Ezt akarják elhitetni velünk... ez nyilvánvalóan nem igaz” – idézte a lap.

***

Nyitókép: GIL COHEN-MAGEN / AFP

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ToIeranciaterror
2023. november 05. 21:05
Izrael egy hónapja szőnyegbombázza Gázát, de nem hiszik el, hogy a túszok negyede már meghalt a bombázásokban... :) A túszokat a Hamasz katonái őrzik, izrael meg a hamasz katonáit lövi, legalábbis állításuk szerint... Szóval, izrael hazudik.
KaraKedi23
2023. november 05. 20:54
Igaz? Nem igaz? Nem tudom. Az persze biztos, hogy itt a mandin valamelyik újmarxista dobrevista majd megmondja hogy: akárhogy is van az biztos, hogy lényegében Orbán hibája. Miért? Mert náluk van a bölcsek köve.
Unknown
2023. november 05. 20:10
Könnyebb így...Aztán meg ha még is ott voltak a túszok, akkor lehet mondani, hogy nem gondoltuk. Ugye tommaso te náci!
Tommaso
2023. november 05. 19:21
Ebben, azaz a propagandában, a fake-news-gyártásban a HAMASZ = FIDESZ. Egy szavukat sem lehet elhinni. Mindig azt kommunikálják, ami épp az érdekük. és magasról sz@rnak a valós tényekre. Például. hogy Brüsszel tehet arról, hogy Orbanisztánban 2-szr 3-szor súlyosabb az infláció, mint más európai országokban. Pedig ez egyértelműen ORBÁN elhibázott gazdaságpolitikájának az eredménye. Lehet, hogy már 200 túsz halt meg, lehet, hogy csak 1 -2. A HAMASZ-nak sem lehet hinni. Csak, ha átadják a holttesteket. De ez nem töténik meg, hiszen akkor kiderül, hogy nem a rakétáktól haltak meg, hanem a terroristák kezétől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!