Németország kiszervezné a bevándorlókat Afrikának

2023. november 01. 12:50

A javaslat feszültséget kelthet a koalíción belül.

2023. november 01. 12:50
null

Németországba 70 százalékkal többen akartak bejutni illegális bevándorlók és menedékkérők 2023-ban, mint korábban. Ezért az FDP, a német kormánykoalíció jobboldali-liberális pártja, 

hasonlóan Nagy-Britanniához, Afrikába küldené a jelentkezőket

a menedékkérelmi folyamat idejére – írja az EurActiv.

Ann-Veruschka Jurisch, az FDP menekültüggyel foglalkozó politikusa a lapnak leszögezte: minél hamarabb szeretné látni, hogy a belügyminiszter megvizsgálja a lehetőségét mindennek, ahogy az a koalíciós szerződésben van. Az első lépéseket 2025 végén tennék meg.

Christian Dürr, az FDP frakcióvezetője azt nyilatkozta a Süddeutsche Zeitungnak kedden, hogy

ez a lépés ráadásul megmentené a menedékkérőket a Mediterráneumon keresztüli veszélyes úttól. 

Az EurActiv rámutat: a német szociáldemokraták, a koalíció legnagyobb pártja hasonló javaslaton dolgoznak. Azonban az úgyszintén SDP-s Nancy Faeser belügyminiszternél a lap szerint nem ül jól a kezdeményezés, mivel nemrég írt alá Marokkóval egy egyezményt, ami szerint felgyorsítják az illegális bevándorlók repatriálását (kitoloncolását), cserébe azért, hogy könnyebb lesz bejutni Németországba. 

A lap szerint felvetődik, hogy a kezdeményezés nem ütközik-e az Emberi Jogok Európai Egyezményébe, de az FDP szerint nem.

 

(Nyitókép: Zakaria ABDELKAFI / AFP)
 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2023. november 01. 19:12
Az afrikaiaknak nincs egyéb bajuk, semmint hogy az EU-ból meg Angliából kitoloncolt migriket fogadjanak be. Ez még akkor is szemérmetlenül mocskos húzás, ha ezért "gáláns" módon fizetnének is.
cinkegolyó
2023. november 01. 15:56
Az első lépéseket 2025 végén tennék meg. Miért kell erre 2025 végéig várni? Addig meg tovább ömlenének a migránsok a személyt igazoló papírok nélkül.
connorj
2023. november 01. 15:12
💋 https://m.youtube.com/watch?si=lVI3fX518gYEu4A4&v=8c9hqUpP3cY&feature=youtu.be
faramuci
2023. november 01. 14:52
Majd az afrikai kér a hülye németektől pofátlan összegeket, hogy visszafogadja a hulladék állampolgárát...és jól teszi
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!