Rishi Sunak: Nem hagyható a techcégek hatáskörében a mesterséges intelligencia biztonságosságának tesztelése

2023. november 02. 19:21

Jelenleg egyedül éppen azok a vállalatok ellenőrzik az új AI-modellek biztonságosságát, amelyek e modelleket kifejlesztik.

2023. november 02. 19:21
SUNAK, Rishi

Rishi Sunak brit miniszterelnök szerint nem hagyható a technológiai vállalatok kizárólagos hatáskörében a mesterséges intelligencia (artificial intelligence, AI) új modelljeinek biztonsági ellenőrzése.

Sunak, aki a brit kormány által összehívott kétnapos magas szintű nemzetközi AI-biztonsági konferencia csütörtöki zárónapján összegezte a rendezvény eredményeit, kijelentette: 

jelenleg egyedül éppen azok a vállalatok ellenőrzik az új AI-modellek biztonságosságát, amelyek e modelleket kifejlesztik.

Ez nem maradhat így, ezért az angliai AI-biztonsági konferencia résztvevői, köztük az AI-fejlesztő cégek csütörtökön mérföldkőnek számító megállapodásra jutottak, amelynek alapján az új AI-modellek biztonságosságát még alkalmazásuk előtt közösen tesztelik – jelentette be a brit kormányfő.

Nyitókép: Neil Hall

(MTI)

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2023. november 03. 12:14
Kb. 84 óta ismerem a számítástechnika fejlődését, dolgoztam is orosz nagygéppel, meg IBM-mel... Amikor bejött a PC, persze a cégigazgatók is akartak ilyet, használták is a maguk módján, de érteni, nem értettek hozzá. Az nekik magas volt. És már ekkor voltak nagydumás szoftveresek, hardveresek, akik a nagy dumájukkal elhitették ezen cégvezetőkkel, ők milyen profik ebben, majd ők megoldják a cég számítógépes hálózatát... Azt az amatörizmust, amit ezek csináltak/csinálnak!!! Már annyira előreszaladt a számítástechnika, hogy egyre kevesebben képesek megismerni A-Z-ig, és pont ezért ellenőrizni sem könnyű. Valamint akik minden szinten értenek hozzá, azok becsületesek-e????????? EZ A LEGNAGYOBB KÉRDÉS!!
contractor-2
2023. november 03. 08:51
A gond csak ott van, hogy az AI létre tud hozni egy másik AI-t vagy akár végtelen számút, ami lehet tükörképe, vagy még fejlettebb verziója az eredetinek. Az összeset meg úgysem tudják kontrolálni, mert nincs kivel és nincs mivel.
faramuci
2023. november 03. 08:06
Úgy imádom azokat a karakteres echte angol vonásait.......a gyarmati rabszolga leszármazottnak
Tuners
2023. november 03. 06:38
Ej be sukár
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!