Románia is fegyverkezik: megérkeztek az első F-16-osok Norvégiából

2023. november 29. 21:36

Keleti szomszédunk tavaly novemberben kötött 388 millió eurós szerződést az északi országgal.

2023. november 29. 21:36

Megérkezett Romániába a Norvégiától vásárolt első három F-16-os harci repülőgép – közölte szerdán a román védelmi minisztérium. Az ünnepélyes átvételt a norvég védelmi tárca államtitkárának jelenlétében, a Bukarestet a Fekete-tengerrel összekötő közlekedési folyosó fetesti-i Duna-hídjának közelében található, 86-os Borcea légitámaszponton bonyolították le, ahol 

két hete avatták fel a román és ukrán pilóták felkészítését szolgáló Európai F-16-os Kiképzőközpontot.   

Románia tavaly novemberben kötött 388 millió eurós, három évre szóló szerződést Norvégiával 32 használt, de harcképes F-16-os harci repülőgép megvásárlásáról, amelyeket legalább tíz évig akarnak használni a NATO keleti szárnya légterének védelmére, amíg Románia áttér az ötödik generációs – F-35-ös – harci repülőkre.   

(MTI)

Nyitókép: Jerry Lampen / ANP / AFP

 

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. december 11. 10:56
Vazze ez is végső soron jenki üzlet. A lengyelek után a bocskorosok is tömik Mammon zsebét. Hogy lesz ebből önálló európai védelem? Sehogy. Márpedig a NATO-t meg kell szüntetni és a jenkiket haza kell küldeni a kontinensről, ha meg akarjuk érni a holnapot.
lacika-985
2023. december 03. 09:23
A pénz , milyen pénz , a gépekre felvett hitel elment , a gépek majd jönnek ha jönnek vonaton mert repülni nem képesek , nem is lesznek soha ...A lényeges dolog megtörtént , még egy óriási hitel az ország nyakára . Odáig jutott az arcátlanság hogy nyiltan szabad rablásban lenyúlják a nem létező pénzeket , hitelt hitelre halmoznak olyan dolgokra amiket soha nem kap meg az ország . ( például azok a mikróatom erőmüvek amiket már kifizettek de azok még kisérleti fázisban voltak . A pénz elment , a kisérlet befuccsolt , a pénzt kamatostól az emberek megfizetik még akkor is ha minden bőrt lehúznak róluk .
2023. november 30. 01:42 Szerkesztve
Űk a joó fijúúk! Figyejjetek!
Akitlosz
2023. november 30. 01:11
Fenyegető hír Magyarországra nézve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!