A nevét sem vállalja a brüsszeli politikus, aki gengsztereknek nevezte a magyarokat

2023. december 11. 11:52

Gengsztereknek tartja a magyarokat az a brüsszeli politikus, aki még a nevét sem vállalta, viszont így is üzent Orbán Viktornak: szerinte mindenki egyetért abban, hogy Kijevnek meg kell nyernie a háborút, és ezért nem szabad megszakítani a segélypolitikát.

2023. december 11. 11:52
Orbán Viktor magyar kormányfő

„Már lefolytattuk a stratégiai vitát Ukrajnáról, és mindannyian egyetértünk abban, hogy Kijevnek meg kell nyernie ezt a háborút. Így nem kétséges, hogy folytatni kell az eddigi politikát, ezt üzenem a magyar gengsztereknek is” – mondta az Il Giornale olasz lapnak egy magas rangú brüsszeli politikus, aki nem vállalta a nevét a cikkben.

Szerinte nincs B-terv, a háború mostani szakasza kritikus Ukrajnának, és mindenképpen támogatni kell a további finanszírozását, valamint a csatlakozását az Európai Unióhoz.

Az ideális a teljes csomag jóváhagyása lenne. Budapesten kívül minden ország eltökélt szándéka, hogy támogassa Kijevet, és a magyarok nélkül is megtalálja ennek a módját. Hogy ez tovább tart, nem jelenti azt, hogy az Ukrajnának járó segélypolitika megszakad

– szögezte le a forrás.

Orbán Viktor a közelgő EU-csúcs előtt azt mondta, támogatja, hogy bővítsék az együttműködést Ukrajnával, ám a csatlakozásról szó sem lehet. A magyar miniszterelnök szerint az Európai Bizottság jelentése Ukrajnáról tele van hazugsággal.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Yves Herman

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. december 13. 06:44 Szerkesztve
Megteheti, szabadon, következmények nélkül, mert a magyarnak hazudott moszados titkosszolgálatok, a bemtéri zsidó diplomaták ezen csak jókat röhögnek két ellenségeinnekl folytatott pezsgőzés közepette. Évek óta kialakult szánalmas gyakorlatuk, hogy ilyenkor sunyin kussol a teljes külügyi apparátus és se a pártatlanságát ilyen durván leszaró komisszár, se a csicskája, se senki nem kell, hogy bármiféle következménnyel számoljon.
ottoka-0
2023. december 11. 22:21
Akkor veszítették el a háborút, amikor az utolsó saját lőszerüket is ellőtték. Az nagyon régen volt.
Dunhill67
2023. december 11. 21:46
a "bátor ember"(?)....mocskos komcsi söpredék
kunfia1
2023. december 11. 19:38
"Valamihez csak ért, ha már ennyire belevájta magát tüskeként a liberálnácik körme alá, és nem mellesleg Magyarországot is a válságok túlélésére alkalmas állapotában kormányozza az uniós gazdasági növekedés és jólét útján!?? " Na lássuk azt a jólétet! Írj róla pár igaz szót! Mondjuk Romániát 2010 óta mennyivel előzzük? Az előnyünk nött, csökkent, vagy el is veszett? Szigorúan tényeket szeretnék látni az összehasonlításban. Nos?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!