A szlovén újságíró elkezdte sértegetni Novák Katalint

2023. december 07. 09:59

A szlovén újságíró véleménycikkében azt állítja, hogy Novák Katalin mindössze Orbán Viktor jogállamiságot aláásó politikáját képviseli, amivel szembeszáll Nyugat-Európa, ezért Pirc Musarnak nem szabad túl közel engednie magához.

2023. december 07. 09:59
NOV¡K Katalin

Novák Katalin az európai jobboldali populizmus új hullámának képviselője. Ő is Orbán Viktor független intézmények munkáját és a jogállamiságot aláásó politikáját képviseli, amellyel ma már szinte egész Nyugat-Európa szembeszáll – áll a Vecer oldalán megjelent véleménycikkben.

Timotej Milanov szerint dicséretes, ha az államfők példamutató kapcsolatokra törekednek, Pirc Musar pedig többször is elismerően beszélt a magyar köztársasági elnökről, ám azt javasolja, Musar ne legyen naiv, és tartsa magát távol az olyan ügyektől, amelyek nem felelnek meg az őt megválasztó közösség nagy részének.

A szerző úgy véli, Szlovénia és Magyarország politikai vezetése ma nem is különbözhetnének egymástól ennél is jobban. Megjegyzi, Orbán Viktor több mint egy évtizede folytatja a határon belüli és túli magyarság összekapcsolásának politikáját, ez pedig messze túlmutat a hagyományos kisebbséggondozáson.

Ezt is ajánljuk a témában

Milanov szerint egy hatalmas befektetésről van szó egy másik ország területén, és ahol pénz van, ott befolyás is, ezért a szlovén kormánynak nagyon óvatosnak kell lennie a magyar lépésekkel.

Az újságíró arra is felhívta a figyelmet, hogy a két ország között virágzik a gazdasági együttműködés, a magyar cégek fontos szerepet játszanak a szlovén bankszektorban és a kőolajtermékek piacán.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. december 17. 22:25
A rezsimről mondta el a véleményét…
KBA98
2023. december 07. 18:10
Jó lesz ha összekapja magát, mert nagy seggbe rúgás jön neki! Szlovénia hol tart ma ilyen hülyék miatt?
Ez D-dúr és e-moll
2023. december 07. 15:40 Szerkesztve
"csapláros 2023. december 07. 13:49 ----> Ez D-dúr és e-moll 2023. december 07. 13:03 ...'Lehet itt akárhány kétharmad, attól te sem szebb, sem okosabb nem lesz, egy sötét, nyomorult, szájba szart proli maradsz. :-) '... Lófaszt, mama. Már attól szebbek és okosabbak sokan, már attól megmenekültek a sötét, nyomorult, szájba szart proli léttől, hogy nem adómegszorításokkal, adóemelésekkel kezelik a válságok SOROZATÁT, hogy töretlen és egyre nagyobb üteműek a béremelkedések, hogy teljes a foglalkoztatás, és nem kell se a létszámstoptól, sem a fűnyíróelv szerű elbocsájtásoktól tartani, hogy békések és biztonságosak a hétköznapok, hogy gyarapodik a háztartások vagyona, stb. stb. 🤣" Nagyon úgy néz ki, hogy mi nem ugyanabban az országban élünk.
Ehetős Odó
2023. december 07. 15:36
Nyasgem. Sajnos nem tudom szlovénul, de így is jó lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!