Horvát lap: Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin megállapodott Kárpátaljáról

2023. december 05. 08:44

A Jutarnji List szerint Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin titkos megállapodására volt szükség ahhoz, hogy Ungvárt ne érje rakétatalálat eddig az orosz-ukrán háborúban.

2023. december 05. 08:44

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin megállapodásának köszönheti a kárpátaljai Ungvár városa, hogy a háború ellenére egyetlen orosz rakétatalálat sem érte – írja a horvát Jutarnji List. A portál szerint a helyiek nem élnek túl nagy félelemben az orosz-ukrán konfliktus kitörése óta, ám a katonai behívóktól sokan tartanak, és az ország más részeiről érkező menekültekkel együtt nagyon zsúfolttá vált a város.

Ezt is ajánljuk a témában

Azt azért a cikk is megjegyzi, hogy

a titkos megállapodás helyett az is oka lehet a történteknek, hogy Ungváron egyetlen stratégiai objektum sem található.

A magyar kormány korábban többek között azzal indokolta a fegyverszállítás megtagadását Ukrajnától, hogy ezzel veszélybe sodorná a Kárpátalján élő magyarokat.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Grigory Sysoyev

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukasmacska
2023. december 06. 21:15
Esetleg az is lehet az ok (a nyilvánvaló távolságon kívül) hogy a kárpátaljai városok relatív kicsik, Ungvár a 36., Munkács a 47. legnépesebb település Ukrajnában.
masikhozzaszolo
2023. december 05. 17:57 Szerkesztve
Én annyira, de annyira egyszerűen gondolkodom. De rögtön arra gondoltam, hogy és az ukránok? Ők rakétázhatják, mert ugye a horvátokat rakétázták, és a lengyeleket is. Várjunk még egy kicsit, lesz itt minden. Csak rá kell jönni Amerikának, hogy mi hol van. Mert ugye vannak ilyen tévesztések, hogy pl. Orbán hol miniszterelnök pl. A célpontokat Amerika adja az ukránoknak.
pipa89
2023. december 05. 13:42
Megértem a tippelgetést, még inkább a tippelgetésre való motivációt. Kisantatni örökség a neve.
Dixtroy
2023. december 05. 13:35
"Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin megállapodásának köszönheti a kárpátaljai Ungvár városa, hogy a háború ellenére egyetlen orosz rakétatalálat sem érte" Igazi körkörös érvelés, azért nem érte támadás, mert megállapodtak, és nyilván megállapodtak, hiszen nem érte rakéta támadás. Az elefántnak meg azért piros a szeme, hogy el tudjon bújni a cseresznyefán. és mivel nem láttál még elefántot a cseresznyefán, ugye milyen jól elbújt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!