Miért dőlnek be a fiatalok a Hamász propagandájának?

2023. december 06. 09:43

Az identitáspolitika az iszlamista terroristákat nemes szabadságharcosoknak állította be.

2023. december 06. 09:43
null
Frank Füredi
Frank Füredi
Spiked

„Úgy tűnik, az angolszász világban sok fiatal a Hamasz mellé állt. A More in Common által nemrégiben végzett felmérés szerint a 18-24 évesek 24 százaléka szabadságharcosoknak nevezi a Hamászt. Az, hogy a közel negyedük úgy döntött, a Hamászt, a kegyetlen iszlamista terrorcsoportot felszabadító hősöknek tekinti, túlságosan is sokatmondó. Ez azt sugallja, hogy fiatalok milliói azonosulnak Nyugaton egy olyan mozgalommal, amely egyértelműen ellenséges a társadalmukkal és az életmódjukkal szemben. Azok közül, akik a Hamászt szabadságharcosoknak tekintik, sokan valószínűleg jobban hisznek a Hamász propagandájának, mint a mainstream hírforrásoknak. Ennek eredményeként a megkérdezettek több mint 30 százaléka úgy véli, a Hamász által október 7-én elkövetett atrocitások Izrael vagy a Nyugat által kitalált kitalációk.

Számos bizonyíték van arra, hogy a fiatalok már október 7-e előtt is inkább Palesztinát támogatták, mint Izraelt. 

Október 7-e után ők voltak az a generáció, különösen az egyetemi hallgatók, akik leginkább egyetértettek az Izrael-ellenes tüntetésekkel. Mi az tehát, ami a Z generációban olyan sokakat bátorított arra, hogy szimpatizáljanak a Hamásszal, sőt támogassák azt? És miért mentegetik oly sokan a Hamász október 7-én elkövetett atrocitásait, vagy miért tagadják, hogy azok valaha is megtörténtek?

Sok kommentátor egy ismerős bűnbakot talált, a közösségi médiát, utalva a TikTok- és az Instagram-influencerek szerepéra, s rámutatnak a hatalmas mennyiségű Hamász-párti videóra és propagandára, amelyek ezeken a platformokon megjelennek. Azt is állítják, hogy a fiatalok félnek attól, hogy „rosszat” mondjanak a konfliktusról, hátha emiatt a hangos Hamász-párti csőcselék kiszúrja őket.”

Nyitókép: Palesztinpárti tüntetők követelik az Európai Uniótól, hogy lépjen fel a tűzszünet elérése, és a Gázai övezet blokádjának feloldása érdekében Brüsszelben 2023. október 22-én. MTI/EPA/Olivier Hoslet

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
muszlim1970
2023. december 07. 22:32
Elég rádnézni!!!Tömeggyilkos fajtádat!
vandor-58
2023. december 07. 22:02
Tulajdonképpen mindenkit gyűlölnek ha nem lenne ma Izrael ott ahol van akkor egészen mást találnának ki csak azért hogy valakit megalázzanak valakit leigázzanak,valakit ki irtsanak allah nevében és még akkor sem lennének sokáig elégedettek újabb ellenséget keresnének még akkor is ha a vérrokonukról van szó.
iimre
2023. december 07. 17:30
"Miért dőlnek be a fiatalok a Hamász propagandájának?" Mert semmit nem tudnak a történelemről: https://tinyurl.com/yka7w2vr — iszlam-haborus-megtevesztes: a-palesztin-nep-fikcioja-robert-spencer http://www.periszkop.wordpress.com/2015/10/28/palesztinok-a-kitalalt-nep/ palesztinok-a-kitalalt-nep https://miertcion.blogspot.hu/2008/03/kik-azok-palesztinok-hol-van-az.html/ /kik-azok-palesztinok-hol-van-az
iimre
2023. december 07. 17:21
"survivor december 06. 10:33 Jöjjön mar az a qrva Saría, lenyugszanak..." Az biztos, hogy ha tapasztalataik lennének a középkori szinten ragadt iszlám törvénykezésről, akkor nem ugrálnának annyira a muzulmánok mellett: https://tinyurl.com/ymuy8n67 — Könyv: bill-warner-a-saria-torveny-nem-muzulmanoknak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!