Pénzt gyűjtöttek az Iszlám Államnak, a rendőrség kopogott náluk

2023. december 28. 20:09

Az öt vádlott közül négy német állampolgár.

2023. december 28. 20:09
null

Vádat emeltek az Iszlám Állam öt feltételezett pénzügyi támogatója ellen Németországban több mint negyedmillió eurónyi (több mint 95 millió forint értékű) adomány összegyűjtése miatt – közölte csütörtökön a német szövetségi ügyészség. 

A düsseldorfi ügyészség három nő és két férfi ellen emelt vádat külföldi terrorista csoportok támogatása és a külkereskedelmi szabályokról szóló német törvény megsértése miatt. 

Az öt vádlott közül négyen német állampolgárok. 

A vád szerint az öt gyanúsított 2020 és 2022 között az Iszlám Állam Szíriában élő két tagjának a nevében gyűjtött adományokat, a pénzösszeget pedig közvetítők segítségével utalták át a kedvezményezettek számára. 

Az adománygyűjtést a Telegram közösségi oldalon szervezték, a bevételt az ügyészek szerint az Iszlám Állam észak-szíriai táborokban fogva tartott tagjainak kiszabadítására szánták: szökésük előkészítésére vagy kicsempészésükre akarták felhasználni. 

(MTI)

Nyitókép: Delil souleiman / AFP

 

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2023. december 28. 23:24
Minden rendben van, nem?
orokkuruc-2
2023. december 28. 22:25
Tamáska dugulj már a rohadt kurva anyádba!
Tommaso
2023. december 28. 21:48
galancza-2 szerint "egy elfogott terroristát azért nem kell kiutasitani, mert lehet hogy visszajön., És akkor már jobb békén hagyni, hadd robbantgasson itt Európában" Sok hülye troll baromkodik itt a kommentoldalon, de ez a barom garancza-2 messze a legprimitivebb.
Tommaso
2023. december 28. 21:46
romanes-eunt-domus szerint "egy elfogott terroristát azért nem kell kiutasitani, mert lehet hogy vissazön., És akkor már jobb békén hagyni, hadd robbantgasson itt Európában" Sok hülye troll baromkodik itt a kommentoldalon, de ez messze a legkárosabb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!