A holland parlament megakadályozná, hogy antiszemita bevándorlók lépjenek be az országba

2024. január 25. 21:26

Az indítvány szerint az antiszemitizmus „olyan formája a gonoszságnak, amelyet Hollandiában el kell nyomni”.

2024. január 25. 21:26

A holland parlament alsóházának többsége csütörtökön olyan indítványt szavazott meg, amelynek célja az, hogy a hatóságok az antiszemitizmust hátrányos tényezőként vegyék figyelembe a hollandiai tartózkodási engedélyek elbírásánál.

Az indítványt a parlament kis protestáns formációja, az SGP párt egyik képviselője, Diederijk van Dijk nyújtotta be. A párt szerint az antiszemitizmus 

olyan formája a gonoszságnak, amelyet Hollandiában el kell nyomni”.

Diederijk van Dijk – akit az NlTimes hírportál idézett – rámutatott, hogy Hollandiában egyre nő az antiszemita incidensek száma, különösen az Izrael és az Európai Unióban terrorszervezenek nyilvánított, palesztin Hamász közötti fegyveres konfliktus tavalyi októberi kitörése óta.

Az SGP azt szeretné, ha Hollandia követné Németország példáját, 

ahonnan már ki lehet toloncolni az antiszemitizmusban bűnösnek talált külföldi állampolgárokat, továbbá ezen az alapon szigorítják a német állampolgársághoz való hozzájutást is 

– áll a párt indítványában.

Diederijk van Dijk úgy véli, Hollandiának nagyobb súlyt kellene fektetnie az antiszemitizmusra a menedékjog vagy más tartózkodási formák iránti kérelmekkel kapcsolatos döntéshozatali folyamat során.

A Cidi holland központú izraeli információs központ tavaly novemberi felmérése szerint mintegy nyolcszorosára nőtt az antiszemita incidensek száma Hollandiában a Hamász Izrael elleni, október elejei átfogó támadása óta.

(MTI)

Nyitókép: NurPhoto via AFP
 

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2024. január 26. 08:18
A Korán és a Biblia alapján is alapján mondható. hogy Ábrahám a zsidóknak és az araboknak is közös ősatyja. Ábrahámnak (szolgálójától, Hágártól született) Izmáel nevű fia lett az arabok ősatyja, Ábrahámnak később feleségétől Sárától született fia Izsák lett a zsídók ősatyja. Az arabok is szemiták.
ittésmost
2024. január 26. 07:07
De cuki!
counter-revolution
2024. január 26. 05:40
- Ahmed, Ön antiszemita? - Nem, én szemita vagyok
véna
2024. január 26. 01:58
Nógrádi röhög a markában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!