A Nyugat ideológiai vaksága

2024. január 11. 18:25

Kissinger úgy vélte, ahhoz, hogy Ukrajna fennmaradjon, senkinek nem lehet az előőrse. Inkább hídnak kell lennie a két oldal között.

2024. január 11. 18:25
Tilo Gräser
Moszkva Tér

„Amerika pénzügyi és anyagi támogatása nélkül Ukrajna nem tudna helytállni ebben a háborúban. De az amerikai fegyveres erők is döntő szerepet játszanak az ukrajnai háború folytatásában.

Kujat cáfolja azokat az állításokat, amelyek szerint Oroszország kezdettől fogva egész Ukrajnát meg akarta volna hódítani. Arra a veszélyre figyelmeztet, hogy az ukrajnai háború annál inkább eszkalálódik, minél tovább tart, és ha nem törekszenek komolyan tűzszünetre és békés megoldásra.

A tárgyalásos megoldás előtt álló akadályok azonban most sokkal nagyobbak, mint egy évvel ezelőtt. Éppen ezért az a tárgyalási javaslat, amelyet Kujat három társával együtt – Horst Teltschik volt kancellári tanácsadó, valamint a két politológus, Peter Brandt, Willy Brandt fia és Hajo Funke – 2023 augusztusában dolgozott ki, már elavult. Mint erről Kujat fogalmaz, az uralkodó vélekedéssel ellentétben meg akartuk mutatni, hogy a béke és a biztonság lehetséges Ukrajna számára. A tűzszünet, ahogyan azt javasoltuk, még ma is megvalósítható lenne.

A német fegyveres erők volt főfelügyelője Henry Kissinger egy 2014-ben írt cikkének egyik kijelentésére utal, amelyben a nemrég elhunyt amerikai politikus bírálta, hogy az ukrán kérdést túl gyakran ábrázolják a Kelet és Nyugat közötti szembenállásként. Kissinger úgy vélte, ahhoz, hogy Ukrajna fennmaradjon és fejlődjön, senkinek nem lehet az előőrse. Inkább hídnak kell lennie a két oldal között.”

/Péli Éva fordítása/

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép illusztráció. Fotó: SERGEY BOBOK / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bakafant-28
2024. január 11. 18:54
Amíg a drogos zsidó és slepje nincs eltakarítva,esélytelen a fegyverszünet...Minnél előbb,annál jobb...Emberek ezrei,tízezrei élhetnének még..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!