Nekiment a sokszínűségi kvótáknak Elon Musk

2024. január 23. 09:14

Az amerikai vállalkozó úgy gondolja, hogy naiv volt, amikor azt gondolta, a zsidóellenesség nem éledhet újjá.

2024. január 23. 09:14

Naivitás volt azt hinni, hogy a nyugati antiszemitizmus nem éledhet újjá – jelentette ki Elon Musk amerikai vállalkozó hétfőn Krakkóban, az Európai Zsidó Szövetség (EJA) konferenciáján.

A holokauszt közeledő nemzetközi emléknapja alkalmából szervezett, az antiszemitizmusról szóló nemzetközi konferencián az X közösségi médiaplatform és a Tesla cég tulajdonosával Ben Shapiro amerikai újságíró beszélgetett. Shapiro felvetésére, miszerint a Hamász palesztin szélsőséges szervezet és Izrael közötti konfliktus kitörése óta a Nyugaton fokozódott az antiszemitizmus,

Musk elismerte: ő maga naiv volt, amikor azt gondolta, a zsidóellenesség nem éledhet újjá.

„Meg vagyok hökkenve, ha a Hamász támogatóinak gyűléseit látom, amelyekre szinte minden nyugati városban, ezen belül elit egyetemi kampuszokon került sor” – folytatta a milliárdos. Egyetértett Shapiróval, hogy az amerikai egyetemeken korábban történt incidensek az antiszemitizmus újjáéledését jelezték.

A szólásszabadságról

Musk szerint az emberek akkor hajlamosak mások iránti gyűlöletre, ha „az indoktrináció valamilyen formájának” hatása alá kerültek. Meg kellene akadályozni, hogy például a Gázai övezetben a gyermekekbe Izrael iránti gyűlöletet tápláljanak – magyarázta.

Az indoktrinációval Musk szembeállította a szólásszabadságot, amely – azt mondta – „győzni fog”.

A gyűlöletbeszéd és a szólásszabadság viszonyát firtató kérdésre válaszolva aláhúzta: a közösségi médiában lehetőség van hamis állítások helyreigazítására is. „Ha valaki megpróbál egy valótlanságot terjeszteni, például a holokauszttagadást, azonnal helyreigazítás következhet” – fejtette ki.

Azt mondta: cége megrendelésére végzett külső vizsgálatok szerint, más közösségi médiumokhoz viszonyítva

az X-en van a legkevesebb antiszemitizmus”.

Musk azt követően fogadta el az EJA meghívását a krakkói konferenciára, hogy ősszel bírálatok kereszttüzébe került, miután egy, antiszemitának minősített bejegyzést osztott meg felületén.

A milliárdos vállalkozó hétfő délelőtt magánlátogatást tett az auschwitz-birkenaui náci német haláltábor helyén létesített múzeumban.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: BARTOSZ SIEDLIK / AFP

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stormy
2024. január 30. 14:24
160-es iq-val nemigen kellene meglepődnie...
Kozmosz
2024. január 25. 22:42
Mert valamit nem tudsz, Tasi János. Sok mindenen kívül azt sem, hogy hogy kell megjeleníteni. Pedig ki van írva: "Hozzászólás elküldése" "Kommentek frissítése"
Kozmosz
2024. január 25. 22:36
Nem naiv, csak geci.
vérgőz
2024. január 23. 16:10
bator ember, nem vitas
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!